Portekiz Mutfağı - Portekiz Mutfağı Hakkında Bilgiler Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portekiz Mutfağı - Portekiz Mutfağı Hakkında Bilgiler TarifiPortekiz Mutfağı - Portekiz Mutfağı Hakkında Bilgiler Yapılışı Mazemeleri [/I] Portekiz mutfağı, pirinç, patates, ekmek, et, deniz ürünleri ve balık kullanılan çeşitli tariflerle zengin bir mutfaktır Portekizlilerin özellikle Morina balığındanbacalhau denen bu yemeklerin yılın her günü için farklı olmak üzere 365 değişik şekilde pişirildiği söylenir Pastéis de Bacalhau, Bacalhau à Brás ve Bacalhau à Gomes de Sásardalya ve Caldeirada sayılabilir Eski ve ağır tariflere dayanan pasta ve hamur işleri ülke çapında yaygındır Lizbonun Pastéis de Nata ve Aveironun Ovos-Molesfast-food tarzı yemeği ise Portonun Francesinha sıdır Diğer yemekler arasında et ve sosis parçaları ile kuru fasulyeden yapılan ve beyaz pirinçten yapılan pilav ile servis edilen Feijoada ile et, pirinç, patates ve diğer sebzelerin haşlanmasıyla yapılan Cozido à Portuguesa ve Espetadas bulunur Portekiz şarapları Romalılar zamanından beri ülke sınırları dışına gönderilir Romalılar Portekizi şarap ve eğlence tanrısı Baküs ile özdeş tutarlardı Günümüzde şarapseverler tarafından çok iyi tanınan birçok şarap çeşidi, uluslararası ödüller kazanmıştır Tanınmış birçok Portekiz şarabı dünyanın en iyi şarapları arasında sayılır: Vinho Verde, Vinho Alvarinho, Vinho do Douro, Vinho do Alentejo, Vinho do Dão, Vinho da Bairrada ve tatlı Porto Şarabı, Madeira şarabı ile Setúbalın Moscatel şarabı ile Favaios (Douro) Dünya çapında yaygın olarak pazarlanan Porto şarabını Vinho Verde izler Artan uluslararası talebe cevap verecek şekilde Vinho Verde ihracatı artış göstermektedir |
|