Tunçilik Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tunçilik Tarifi1 kg kırmızı biber 1 kg patlıcan 1 miktar sirke 1 miktar tuz 1 miktar sarımsak 1 miktar acı biber PATLICAN VE BİBERİ YIKADIKTAN SONRA ALÜMİNYUM FOLYOYA SARIP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINA ATIYORUZ PİŞTİKTEN SONRA KABUKLARINI SOYUP BIÇAK YARDIMIYLA UFAK UFAK PARÇALIYORUZ DİĞER TARAFTA DOMATESLERİ RENDELEYİP TAVADA PİŞİRİYORUZ PİŞEN DOMATES SOSUNU PATLICANLARIN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ DAHA SONRA İSTEĞE GÖRE SİRKE, SARIMSAK, ACI BİBER VE TUZ EKLİYORUZ |
|