![]() |
Sofyalı Krep Sarması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sofyalı Krep Sarması TarifiSofyalı Krep Sarması Tarifi 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 200 gr az yağlı dana kıyma 2-3 adet yeşil sivribiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Krep için; 2 adet yumurta 2 su bardağı süt 1 ![]() 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz İç harcını hazırlamak için; soğanları soyup ince ince doğrayın ![]() Sıvıyağı tencerede kızdırın ![]() ![]() ![]() Diğer taraftan, hamuru hazırlamak için; yumurta, yoğurt, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu yoğurma kabına aktarıp elinizle iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() Hamuru eşit büyüklükte 5 parçaya, bezeye ayırın ![]() ![]() Yufkanın bir yarısına hazırladığınız kıymalı harçtan aralıklı olarak birer tatlı kaşığı kadar koyun ![]() ![]() ![]() Yufkadan bir hamur ruleti ya da çay tabağı yardımıyla parçalar kesip kenarlarını elinizle bastırarak yapıştırın ![]() Bu şekilde hazırladığınız yuvarlak küçük börekleri hafifçe unlanmış tepside biriktirin ![]() ![]() Börekleri kızgın yağda, tavayı hafif hafif sallayarak iki tarafları da nar gibi oluncaya kadar kızartın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|