Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hint, mutfagi, puri

Puri Hint Mutfagi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Puri Hint Mutfagi



Puri

--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler:

250 grbugday unu
1 corba kasigi ghi
1 cimdik tuz
kizartmak icin ayrica ghi

Yapilisi:

Un,tuz ve ghi karistirilarak birbirine yedirilir
Ilik su azar azar katilir ve hamur sertce olana kadar yogrulur
Nemli bir beze sarilarak 30 dak bekletilirHamur 4 er cm capinda toplar haline getirilir ve yaglanmis merdane ile acilir
Ince ve yuvarlak olmasina ozen gosterilir
Sicak yagda kizartilir ama kabarincaya kadar kepceyle yagin icinde tutmak gerekir Ters yuz edilen puri pembelesince yagdan alinir
Yagin suzulmesi icin dik yerlestirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.