Mutfak Düzeni |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutfak DüzeniMutfak Düzeni Kırsal kesimde standart mutfak düzeni söz konusudurMutfakta üst üste 5-6 kat sergen bulunurEn altında testi, ibrik, el leğeni, dizili olurOnun üstünde tencereler, daha üstünde kaplar, sahanlar, daha üstünde kuşane, çorba tasları, en üstte tepsiler, çini tabaklar dayalı olur Türklerde oldukça zengin mutfak araç gereçleri vardırKazanlar, büyük tencereler, siniler, tepsiler, bakır sahanlar, tavalar, güğümler, çömlekler, bakraçlar, kepçeler, sefer tasları, kaseler, mutfakların baş araçlarıdırBu araçların bol çeşitli oluşu da mutfak zenginliğimizi göstermektedir Eskiden mutfağa çok önem verilirdiGörücüler, kız almaya geldikleri evin önce mutfağını görmek isterlerdiBugün kentlerimizde Batı tarzı araç gereçler kullanılmaktadırBakır ve naylon malzemeler kalkmış gibidir Gazeteler bile promosyon olarak tabak çanak vermektedir |
|