![]() |
Karamelalı Krema Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karamelalı Krema TarifiKaramelalı Krema Tarifi 350 gr (2 su bardağı) toz şeker 250 gr (1 su bardağı) krema 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı 1 tatlı kaşığı vanilya esansı Şekeri, orta boy bir tencereye koyup kremayı ekleyiniz ![]() ![]() ![]() Tencerenin kapağını açıp, karışımı karıştırmadan, alınan bir damla, soğuk suya damlatıldığında yumuşak top gibi olana kadar pişiriniz ![]() Karışıma yağı ekleyip eriyene kadar karıştırınız ![]() Tencereyi ateşten indirip, içine vanilya esansını katarak tahta kaşıkla koyu ve kremamsı olana kadar dövünüz ![]() ![]() ![]() Not: Karemelalı kremaya daha süslü bir görünüş vermek için, üstüne dövülmüş badem, fındık yada ceviz serpebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|