![]() |
Tart Hamurunun Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tart Hamurunun Püf NoktalarıTart Hamurunun Püf Noktaları Hazırladığınız hamuru buzdolabından, kullanmadan hemen önce çıkarın; çünkü çok yumuşak bir hamurla çalışmak kolay olmayacaktır ![]() Hamura şekil verirken parmaklarınızı kullanacağınız zaman her seferinde parmaklarınızı çok soğuk suya batırıp, kurulayın ![]() ![]() Hamur piştikten sonra kenarlarının renginin daha güzel görünmesi için, biraz sütte bir yumurtayı çırpıp, hamurun kenarlarına fırçayla sürün ![]() Hamuru tart yapmak için boş pişirecekseniz, kalıba yaydıktan sonra bir bıçakla dibine delikler açın ![]() ![]() Fırına koymadan önce hazırladığınız hamuru bekletmeniz gerekiyorsa, buzdolabında tutun ![]() Fırının ısısını 180 dereceye ayarlayın ![]() ![]() Fırın, ideal ısıya ulaştıktan sonra kalıbı, fırının orta katına yerleştirin ![]() Boş tart hamuru için pişirme süresi 25-30 dakika olarak ayarlanmalıdır, içi meyve, krema doldurularak ve üzerine yine bir hamur kapak kapatılarak pişirilen turtanın pişirme süresi ise 30-40 dakika olmalı ![]() ![]() ![]() Tart veya turta piştikten sonra hemen çıkarmayın ve soğuyuncaya kadar fırının içinde bekletin ![]() Hazırladığınız turta veya tartı servis yapana kadar da buzdolabında bekletin ![]() |
![]() |
![]() |
|