Deniz Ürünlü Krep Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Ürünlü Krep TarifiDeniz Ürünlü Krep Tarifi 250 gr (2 su bardağı) tuzlu krep hamuru 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı rafine yağ 2 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 500 gram pişmiş ayıklanmış balık 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 500 gr (2+1/2 su bardağı) süt 2 çorba kaşığı un Krepleri, krep tarifine uygun kızartıp, sıcak olarak saklayınız 4 çorba kaşığı tereyağı ile rafine yağı büyük bir tencerede harlı ateşte kızdırıp, soğanları koyarak 1 dakika, sürekli karıştırarak kızartınız Tencereyi ateşten alıp içine maydanozun yarısını ve balık etlerini katıp iyice karıştırınız Tuz ve biberi serpip yeniden karıştırınız (Tadına bakıp gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber katınız ) Tencereyi ağır ateşe oturtup karışımı iyice ısıtınız Başka bir tencerede, kalan 2 çorba kaşığı tereyağı eritip tencereyi ateşten alınız Tahta kaşıkla unu karıştırınız Sütü de yavaş yavaş, sürekli karıştırarak ekleyiniz Tencereyi yeniden ateşe oturtup, sosu 2-3 dakika, koyu ve pürtüksüz olana kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alıp içine öteki tencerede ısınan deniz ürünleri-sebze karışımını katınız Krepleri düz olarak yayıp, ortalarına 2'şer çorba kaşığı deniz ürünü - sebze harcından koyarak krepleri rulo yapınız Sarılmış krepleri ısıtılmış bir servis tabağına koyup, üstlerine kalan maydanozu serperek servis ediniz Not: Bu kreplerin harcında içlerinden seçeceğiniz yalnızca birini yada değişik balıkları kullanarak hazırlayabilirsiniz
|
|
|
|