Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, kabak, kızartması, pureli, tarifi

Kabak Pureli Balık Kızartması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Pureli Balık Kızartması Tarifi



Kabak Pureli Balık Kızartması Tarifi

1 veya 15 kg levrek balığı filetosu

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

Kabak püre için;

4-5 adet orta boy yeşil kabak

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı un

2 su bardağı süt

3 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için;

5 adet etimek

½ demet maydanoz

2 diş sarımsak

1 adet yumurta

½ su bardağı sıvıyağ

Balıkların kemik ve kılçıklarını balıkçınıza temizletin Böylece fileto çıkarılan balıkları iki parmak eninde ve 10-15 cm boyunda dilimletin

Bu şekilde hazırlattığınız balıkları evde soğuk suyla yıkayıp süzdürün Tuz ve karabiberi serpip süzgeçte bırakın

Bu arada kabak püresi için kabakların kabuklarını hiç soymadan ortadan ikiye bölün Ufak bir tencereye koyup üzerine tam çıkacak kadar su ekleyin Bir çay kaşığı tuzu katın Su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra iyice haşlanan kabakları ocaktan alıp süzün Hemen buzlu suya aktarıp 5 dakika bekletip tekrar süzün

Kabakları uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çay kaşığıyla ayırarak çıkarın Sonrada bir çatalla ezerek püre haline getirin

Orta boy bir tencereye zeytinyağı ve unu koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun Bir tahta kaşık yada tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak un hafifçe sararıncaya dek en fazla 2 dakika kavurun Hemen üzerine sütü azar azar ekleyip yine karıştırın Sos kaynamaya başlayınca rende peyniri ve püre halindeki kabakları ekleyin Tuz ve karabiberi serpiştirip birkaç kez karıştırıp ocaktan alın

Öte yandan balıkları kızartmak için etimekleri mutfak robotunda bulgur tanesi kadar oluncaya dek çekip, inceltin Bir tabağa boşaltıp içine çok incecik kıyılmış sarımsaklarla maydanozları katıp, karıştırın

Bir başka kabın içine yumurtayı kırıp çatalla iyice çırpın Geniş bir tavada ise sıvıyağı aktarıp kızdırın

Süzgeçte bekleyen balıkları önce yumurtaya batırıp sonrada etimekli karışıma iyice bulayın ve kızgın yağda önlü arkalı kızartın

Mutfak kağıdı serilmiş tabakta kızaran balıkların fazla yağını çektirin Bir servis tabağına kabak püresini serin Üzerine kızaran balıkları dizip, sıcak olarak servise sunun

Balıkların altına zeytinyağı ve limonla tatlandırdığınız avakado püresini de yerleştirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.