![]() |
Kabak Pureli Balık Kızartması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabak Pureli Balık Kızartması TarifiKabak Pureli Balık Kızartması Tarifi 1 veya 1 ![]() 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber Kabak püre için; 4-5 adet orta boy yeşil kabak 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı un 2 su bardağı süt 3 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Kızartmak için; 5 adet etimek ½ demet maydanoz 2 diş sarımsak 1 adet yumurta ½ su bardağı sıvıyağ Balıkların kemik ve kılçıklarını balıkçınıza temizletin ![]() ![]() Bu şekilde hazırlattığınız balıkları evde soğuk suyla yıkayıp süzdürün ![]() ![]() Bu arada kabak püresi için kabakların kabuklarını hiç soymadan ortadan ikiye bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kabakları uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çay kaşığıyla ayırarak çıkarın ![]() ![]() Orta boy bir tencereye zeytinyağı ve unu koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan balıkları kızartmak için etimekleri mutfak robotunda bulgur tanesi kadar oluncaya dek çekip, inceltin ![]() ![]() Bir başka kabın içine yumurtayı kırıp çatalla iyice çırpın ![]() ![]() Süzgeçte bekleyen balıkları önce yumurtaya batırıp sonrada etimekli karışıma iyice bulayın ve kızgın yağda önlü arkalı kızartın ![]() Mutfak kağıdı serilmiş tabakta kızaran balıkların fazla yağını çektirin ![]() ![]() ![]() Balıkların altına zeytinyağı ve limonla tatlandırdığınız avakado püresini de yerleştirebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|