![]() |
Fransız Usulü Paçalı Et Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Usulü Paçalı Et TarifiFransız Usulü Paçalı Et Tarifi 2500 gr sığır eti (iri kuşbaşı doğranmış) 4 çorba kaşığı rafine yağ 4 su bardağı et suyu 1 paça Marinadı : 1 su bardağı sirke 1 su bardağı et suyu 3 orta boy havuç (kazınıp dilimlenmiş) 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 2 diş sarımsak (dövülmüş) 1 kahve kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber yarım portakalın kabuğu (rendelenmiş) Sebzesi: 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 500 gr arpacık soğanı (kabukları soyulmuş) 500 gr havuç (kabukları kazınıp dörde bölünmüş) 2 su bardağı et suyu (bkz ![]() Süslemesi: 3 domates (dilimlenmiş) 1/2 demet maydanoz ![]() Baharat torbası: 3 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Bütün marinad malzemesini büyük ve derin bir kapta karıştırınız ![]() ![]() Pişirmeden hemen önce, eti dolaptan çıkarıp bir tel ızgaranın üstünde 5 dakika süzülmeye bırakınız ![]() ![]() Rafine yağı büyük bir tencerede harlı ateşte kızdırıp, eti her tarafı kahverengi olana kadar kızartınız ![]() ![]() ![]() Bu arada sebzesini hazırlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etler pişince tencereden bir delikli kepçeyle alınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten aJıp, eti ve sebzeleri delikli kepçeyle, ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız ![]() ![]() ![]() ![]() Servis tabağındaki sebzeleri domates ve maydanozla süsleyerek, yanında sosuyla servis ediniz, |
![]() |
![]() |
|