Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hollandez, kuskonmaz, soslu, tarifi

Hollandez Soslu Kuskonmaz Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hollandez Soslu Kuskonmaz Tarifi



Hollandez Soslu Kuskonmaz Tarifi

1500 gr taze haşlanmış kuşkonmaz

4 yumurta

3/4 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi

125 gr (1/2 su bardağı krema)

200 gr (1 su bardağı) tavuk suyu yada süt

Sosu:

5 çorba kaşığı sirke

6 tane-karabiber

1 defne yaprağı

175 gr (12 çorba kaşığı) tereyağı

3 yumurtanın sarısı

kahve kaşığının ucuyla tuz

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız 1 kg'lık bir sufle kabını hafifçe yağlayınız Haşlanmış (kuşkonmazların sert kısımlarmı kesip atınız

Kuşkonmazları, 1 cm boyunda küçük küçük doğrayıp bir kenara koyunuz

Orta boy bir kasede, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla yumurtaları, tuz ve hindistanceviziyle çırpınız Karışımı büyük bir tencereye aktarınız Krema ve tavuk suyunu yada sütü, sürekli karıştırarak yavaş yavaş katınız Kuşkonmazları ekleyiniz

Karışımı, sufle kabına boşaltınız Kalıbı içi kaynar su dolu bir tepsiye oturtup, fırında 35 dakika pişiriniz Pişip pişmediğini anlamak için, ılık ve kuru bir bıçağı orta yerine hatırınız Bıçak temiz çıkarsa pişmiş demektir

Kalıbı fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra, iç kenarında çepeçevre bıçak gezdirip, bir servis tabağına aktarınız

Kuşkonmaz pişerken sosu hazırlayınız Küçük bir tencerede, sirke, biber ve defne yaprağını orta ateşte kaynatınız Ateşin altını kısıp karışımı 10 dakika daha, 3/4'ünü çekene kadar, yavaş yavaş pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, karışımı süzgeçten bir bardağa süzerek, tane-biberleri ve defne yaprağını atınız

Küçük bir kasede yağı tahta kaşıkla krema haline getiriniz Ateşe dayanıklı derin bir cam kasede, yumurta sarılarını, yumurta teli yada tahta kaşıkla iyice dövünüz İçine tuz ve 2 çorba kaşığı yumuşattığınız yağdan katıp, bardağa süzdüğünüz sirkeyi ekleyiniz

Orta boy bir tencerenin üçte birini sıcak suyla doldurup, yumurta sarısı karışımının bulunduğu kaseyi içine yerleştirerek, tencereyi ağır ateşe oturtunuz (Tenceredeki su yavaş yavaş ısınmalı, ama kaynamamalıdır) Yumurta sarısı karışımını, koyulaşmaya başlayana kadar karıştırınız

Kalan yağı (10 çorba kaşığı) tatlı kaşığıyla yavaş yavaş ekleyip, bütün yağ karışınca sosu tadınız (Gerekiyorsa biraz daha tuz ekleyiniz, sosun tadı çok keskinse, biraz daha tereyağı, çok koyu ise de inceltmek için 1-2 kaşık krema katınız)

Tencereyi ateşten alıp, içindeki kaseyi çıkarınız Kasedeki sosu bir sosluğa boşaltıp, susu ve kuşkonmazı ayrı ayrı servis ediniz

Not: Holandez soslu kuşkonmazı ızgara tavuk yada balığın yanında garnitür olarak servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.