![]() |
Polonya Usulü Kuşkonmaz Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Polonya Usulü Kuşkonmaz TarifiPolonya Usulü Kuşkonmaz Tarifi 1 kg kuşkonmaz (haşlanıp süzülmüş) 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı 30 gr (1/3 su bardağı) ince ufalanmış bayat ekmek içi 1 katı yumurta (süzgeçten geçirilmiş) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Yağı küçük bir tencerede eritip, ekmek içini katarak hafif kahverengi olana kadar kızartınız ![]() Sıcak ve yeni haşlanmış kuşkonmazların üstüne, önce yağlı kızarmış ekmek içini, sonra ezilmiş yumurtaları, en sonra da maydanozları serpip, servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|