![]() |
Japon Yemekleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Japon Yemekleri TarifiÇAVAN MUŞİ (TAVUK YAHNİSİ) Malzemeler: Tavuk (Budu) 2 adet Soya sosu 1 çorba kaşığı Karides 6 adet Sake (Ya da beyaz şarap) 1 çorba kaşığı Biber Tuz Limon 1 adet Mantar (İri) 6 adet Suteresi 1 demet Balık suyu (Veya tavuk suyu) 4,5 bardak Yumurta 8 adet Yapilisi: Tavuk butlarının kemiklerini ayıklayıp derisini yüzün ve 3 cm ![]() ![]() ![]() Karidesleri ayıklayıp sırtından ikiye kesin,parçalan birbirinden ayırmayın ![]() Orta damarını çıkartın ve kelebek gibi açıp yayarak elinizle bastırıp düzleştirin ![]() ![]() ![]() Fazla iri değilse mantarları bütün olarak bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() Geniş bir kasede yumurtaları çirpin ve kaynar tavuk suyunu, yumurtaları çirpmaya devam ederek azar azar kaseye dökün ![]() Tavukla karideslerin suyunu süzerek mantar, limon kabuklan ile birlikte altı ayrı, ateşe dayanıklı tabağa koyun ![]() ![]() Kaseleri, su almayacak şekilde, içine kaynar su konmuş geniş bir tencereye yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Japon Yemekleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Japon Yemekleri TarifiJapon UsulÜ BİskÜvİ Malzemeler: Un 2 bardak Pudra şekeri 1 bardak Yağ 6 çorba kaşığı Kakao 1 çorba kaşığı Yumurta 2 adet Yumurta sarısı 1 adet Zencefil Bir çimdik Vanilya Bir çimdik Yapilisi: Unu eleyip kakao ile karıştırın ![]() Pudra şekeri, vanilya, zencefil ve yağı bir kapta iyice karıştırıp krema haline getirin ![]() ![]() Kakaolu unu bu karışımın içine yedire yedire katın ![]() Hazırladığınız bu hamuru ucu düz bir sıkma torbasına doldurun ![]() ![]() Hamuru birbirine yapışmayacak şekilde aralıklı olarak küçük topaklar halinde kağıdın üstüne sıkın ![]() Önceden 230 dereceye ısıtılmış bir fırında 10 dakika kadar pişirin ![]() ![]() Bir bisküvinin üstüne istediğiniz cins marmelat sürün ve diğer bisküviyi marmelatın üstüne kapatın |
![]() |
![]() |
![]() |
Japon Yemekleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Japon Yemekleri TarifiKamaboko (Balik Köftesi) Malzemeler: Dil (Veya pisi balığı filetosu) 500 gr ![]() Mısır unu 2 çorba kaşığı Şeker 1 çay kaşığı Soya sosu 1 çay kaşığı Tuz 1 çay kaşığı Soguk Su 1 bardak Siviyag veya icyagi Yapilisi: Balığın bütün kılçaklarını ayıklayın ve kıyma kivamina gelene kadar makineden çekin ![]() Mısır ununu, şekeri, soya sosunu ve tuzu,bu kıymayailave edip karistirin ![]() Bu arada yağı harlı ateşte kızdırın ![]() Balık karışımını küçük toplar halinde, nar gibi kızartın ![]() Sonra kâğıt peçetede yağını süzerek sıcak sıcak servis yapın ![]() ---------------------------------------------- Onigiri Malzemeler: 2 bardak pirinc 2 ![]() Harci icin: 1 adet kucuk boy ton baligi konservesi 2 corba kasigi mayonez Yapılısı: Pirinci 2 ![]() ![]() ![]() Ton baligi ve mayonez karistirip harci hazirlayin ![]() Bu harci,Icli kofte gibi, bir avuc pismis pirincin icine, yarim kasik koyup kapatin ![]() ![]() Arzuya göre, onigiri(pirinc koftesi)bittikten sonra, cok az tuz atilip yenilebilir ![]() Onigirinin orijinal sekli iki avuc icinde ucgen sekil verilerek yapilir ![]() *Her onigiri 1-2 cay kasigi tuz ve kavrulmus susamla kaplanarak yenilebilir ![]() *Japon pirinci Turkiye'dekinin tersine yapis yapis(lapa) olursa iyi olarak kabul edilir ![]() *Onigiri yaparken de tane tane degil,sakiz gibi olani makbuldur ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Japon Yemekleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Japon Yemekleri TarifiJapon Ekmegi Malzemeler: 500 gr ![]() 20 gr ![]() ![]() 1 kahve kaşığı şeker Ilık su veya süt Tuz Yapılışı: Unu hamur tahtasına eleyin ![]() Ortasını oldukça geniş olarak açın ![]() Icine mayayı koyup, yarım bardak ılık süt veya su ile mayayı iyice ezin ![]() Biraz un alarak mayayla karıştırıp ortada cıvık bir hamur yapın ![]() Cevresinde kalan unu bu hamurun üzerine kubbe şeklinde örtüp, mayalanmaya bırakın ![]() Unun üzeri bir kaç yerinden çatlayınca tekrar hamuru ortada aciklik bırakacak şekilde açın ![]() ![]() Üzerine nemli bir bez örtüp, ılık bir yerde iki misli oluncaya kadar mayalanmaya bırakın ![]() Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak yapın ![]() Hazırladığınız parçaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ![]() 10-15 dakika ılık bir yerde hamurları tekrar mayalandırın ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------------------------ Sushi Balığın sırt filetosunu çıkarın ve tuzlayıp yarım saat bekletin ![]() ![]() kılçıkları o denli yumuşar ve çabuk ayıklanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kuzu eti, bonfile, sebze, omlet veya havyar ilave edip servis yapın ![]() (Balık; orkinos, levrek, mercan, kalkan gibi büyük bir balık çeşidi olmalı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|