Palıza Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Palıza Tarifi1 su bardağı nışe (nişasta) 6 su bardağı su Şerbet Malzemeleri: 1 litre su Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası Toz şeker (damak tadınıza göre) Parçalanmış buz (servis için) Derin bir tencerenin içine altı su bardağı su ve bir su bardağı nışeyi koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin Pişirdiğiniz palızayı ıslatılmış bir tepsiye boşaltıp ılınmasını bekleyin Palıza ılınınca kurumaması için üzerini bir kapak veya temiz bir nemli bezle kapatıp buzdolabında soğumaya bırakın Şerbetinin Hazırlanışı: Bir sürahi içine gıda boyası, su ve toz şekeri ekleyip şeker iyice eriyene kadar karıştırıp buzdolabında soğumaya bırakın Palızanın Servise Hazırlanışı: Palızadan yiye bileceğiniz kadar bir miktar kesip mink küpler halinde servis tabağına doğrayıp üzerine istediğiniz kadar parçalanmış buz ve şerbet ilave edip servis yapın |
|