![]() |
Khalva (Ceviz Kremasi) Rus |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Khalva (Ceviz Kremasi) RusKhalva (cevİz Kremasi) Malzemeler: Süt 3 bardak Şeker 3,5 çorba kaşığı Mısır unu 3 silme çorba kaşığı Tereyağı (Tuzsuz) 100 gr ![]() Ceviz 175 gr ![]() Tarçın Yarım çay kaşığı Yapilisi: Üç çorba kaşığı sütü şeker ve mısır unu ile karıştırın ![]() ![]() ![]() Tereyağını bir tavada eritin ve içine cevizleri atın ![]() Yağa karışmış cevizleri derin olmayan bir kaba serin ve önceden 180 derece ısıtılmış bir fırında, tahta kaşıkla sık sık karıştırarak 20 dakika kadar veya cevizler iyice kahverengi oluncaya kadar kavurun ![]() Beyaz sosu cevizlerin üzerine dökün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|