![]() |
Kız Çocukları İçin Barbie Pasta Yapımı (Video) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kız Çocukları İçin Barbie Pasta Yapımı (Video)Kız çocukları için Barbie pasta yapımı (video) Son yılların modası barbie pasta Şeker hamuru ile yapılanları revaçta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kız Çocukları İçin Barbie Pasta Yapımı (Video) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kız Çocukları İçin Barbie Pasta Yapımı (Video)Bu pasta için 1 kilo kırmızı şeker hamuru yeterli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Butik pasta hazırlarken dikkat etmeniz gereken şeyler: 1- Pandispanyanızı mutlaka soğutun ![]() 2- Pandispanya ne kadar pürüzsüz olursa pastanızı kapladıktan sonra yüzeyi o kadar pürüzsüz olacaktır ![]() 3- Şeker hamurunun erimemesi için elinizden geldiğince az sulu meyveler ya da suyunu salmayacak meyveler kullanın ![]() 4- Şeker hamurunu elinizle yoğurup yumuşattıktan sonra açın ![]() 5- Şeker hamurunu açarken nişasta ya da pudra şekeri kullanın ![]() 6- Şeker hamurunu asla açıkta bırakmayın çok çabuk kurur ![]() 7- Pastayı hazırladıktan sonra kesinlikle buzdolabında saklamayın, terleme yaptığı için şeker hamurunun görüntüsü bozulur ![]() 8- Beyaz şeker hamuru kullanacaksanız toz gıda boyası yerine jel gıda boyası tercih edin ![]() Umarım yakın zamanda tekrar şeker hamuru ile oynamak için fırsat bulabilirim ![]() Sevgiler… Sünger Kek: Malzemeler: 6 yumurta 170 gr şeker 100 gr un 40 gram nişasta 40 gr kakao 1 çimdik tuz Varsa 2 tatlı kaşığı vanilya aroması yoksa 1 paket vanilya ![]() Yapılışı: 1- Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın ![]() 2- Yumurta sarılarını ve şekeri benmari üzerinde cam bir kase içinde şeker tamamen eriyene kadar çırpın ![]() ![]() 3- Yumurta aklarını yüksek devirde 3 katı olana kadar çırpın ![]() ![]() 4- Kabaran yumurta aklarının sönmemesi için elediğiniz kuru karışımı 3 seferde spatula ile alttan üste doğru karıştırarak ekleyin ![]() 5- Karışımı (kelepçeli yada kümbet) kalıba dökün ![]() ![]() ![]() 6- Soğuyunca isteğinize göre 2 yada 3 kata (pat) ayırın ![]() Ganaj: Ganaj yoğun yapılıp soğutuldutan sonra pasta içlerinde kullanılabilir ![]() Yağ oranının fazla olması nedeniyle genellikle küvertür çikolata kullanılır ![]() ![]() Ben genellikle bire bir ölçü kullanıyorum ![]() Ganaj Malzemeleri: 200 gr ![]() 200 gr ![]() Yapılışı: 1- Çikolatanızı küçük küçük doğrayın yada rondodan geçirin ![]() 2- Ganaj yapımında çikolatanın ateşe deymemesi gerekiyor bu nedenle cam bir kasenin içine içinde su kaynayan bir tencerenin üzerine oturtun (benmari usulü) krema ve çikolatayı karıştırarak eritin ![]() 3- Tammen eriyip homojen bir karışım olduğunda tezgaha alın ve arada sırada (kabuk bağlamaması için) karıştırarak soğutun ![]() 4- Hızlı bir şekilde yoğunlaşmasını isterseniz buzdolabında soğutabilirsiniz ![]() 5- İstediğiniz yoğunluğa gelen ganajınızı pastanızın içine yada dışına kullanabilirsiniz ![]() Pasta dolgusu için 1 paket kremşanti 1 su bardağı süt ve 2 adet muz ![]() Pastanın Hazırlanması: 1- Pişirdiğiniz pandispanyayı oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin ve kalıptan çıkartın ![]() 2- Kalıptan çıkarttığınız yarın daire şeklindeki pandispanyanın tam ortasına bacaklarını çıkarttığınız bebeğin girebileceği bir delik açın ve pandispanyayı enine 3 eşit parçaya ayırın ![]() 3- İsteğe göre pastacı kreması isteğe göre 1 paket kremşanti hazırlayın ![]() ![]() ![]() 4- Her kata krema ve dilimlediğiniz muzları koyarak pastanın iç kısmını hazırlayın ![]() 5- Kırmızı şeker hamurunu nişasta ile yırtılmayacak incelikte açın ![]() ![]() 6- Pastanın kekine hazırladığınız ganajı fotoğraftaki gibi bir spatula yardımıyla uygulayın ![]() ![]() 7- Kalan şeker hamurunu tekrar nişasta yardımıyla patanın etrafında açıklık bırakmayacak büyüklükte açın ![]() ![]() 8- Hamur ile kapladığınız bebeği pastanın üzerine oturtun ![]() ![]() ![]() 9- Pastayı renkli şekerler ya da krema ile süsleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|