Mayonezli Kırlangıç Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mayonezli Kırlangıç TarifiMAYONEZLİ KIRLANGIÇ Orta boy bir adet kırlangıç balığı 4 adet limon 4 bardak ayçiçek yağı 4 adet yumurta sarısı Maydanoz 4 adet domates 10 adet salatalık turşusu (küçüklerden) Balığı alırken bütün olarak ayıklatın Beyaz bir tülbente sarın ve tuzlu suda 15 dakika kadar haşlayın Bezle beraber tencereden alın ve balığı bezden çıkarın Kemiklerini ayıklayıp bir kaba koyun Dibi yuvarlak bir tencereye 4 adet yumurtanın sarısını kırın ve damla damla yağ damlatarak çırpma teliyle devamlı çırpın 4 bardak yağı az az yedirerek arada bir limon suyu damlatarak yağı bitirin Mayonezin hazırlanması tamam olduktan sonra balık etlerini ve turşuyu ilave edip karıştırın Mayonezli balık hazır Çok özel misafirler için yapılabilir |
Mayonezli Kırlangıç Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mayonezli Kırlangıç TarifiMayonezli Kırlangıç Tarifi 2 bardak Su 1 adet kuru soğan Balığı yıkayın Süzüp, kenarda bekletin Tencereye su, soğan, patates, maydanoz sapları, tuz ve karabiberi koyup, kaynatın Kaynayan suya balığı atın 20 dakika pişirin Kenara alıp, soğumasını bekleyin Balığı bütün olarak ya da etlerini fazla parçalamadan kemiklerinden ayırın Derilerini temizleyin Tabağa alın Ayıklanmış balıkların yarısını tabağa dizin Kalan yarısını hazırladığınız sosla karıştırın Tabağın her tarafını kapatacak şekilde yayın Üzerini turşu ve kırmızı balık yumurtalarıyla süsleyin Buzdolabında bekletin |
|