Soslu Yumurta Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu Yumurta TarifiSOSLU YUMURTA TARİFİ SOSLU YUMURTA 12 Yumurta 50 gram füme dil 12 Kalın büyük ekmek dilimi 50 gram salam 7 Çorba kaşığı sadeyağ 2 Orta boy domates 2 Tatlı kaşığı tuz, biber 1,5 Çorba kaşığı tereyağ Yağı, kibrit çöpü ufaklığında doğranmış füme dili ve salamı bir tencereye koyarak beş dakika kadar kavurun Sonra buna kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış ve çok ufak olarak doğranmış domatesle tuzu da katarak domatesler erimiş hale gelinceye kadar beş altı dakika pişirip, tencereyi ateşten indirin Öte yandan bayat ekmeği içleri birer yumurta alabilecek kadar kalın bir şekilde dilimleyin ve bu dilimleri sadeyağ ile bir tavaya koyarak dilimlerin sadece bir taraflarını hafifçe kızartın Sonra oyuk kısımları üste gelecek şekilde bir tepsiye dizin, buralara birer yumurta kırın ve tepsiyi ısıyı üstten veren kızgın fırına sürerek 5 dakika pişirin Sonra da yumurtaların üzerine hazırladığınız sosu eşit olarak gezdirip servis yapın SOSLU YUMURTA Malzeme: 6 adet yumurta 6 adet küçük yuvarlak ekmek Sıvı yağ Tuz Sos: 3 dilim füme dil 2 adet domates 2 çay kaşığı tuz Yapılışı: Sıvı yağ ve incecik doğranmış füme dili, biraz kavurun Kabuklarını soyup ince doğradığınız domatesi ilâve edin İyice pişirin Ekmeklerin içini oyup, bu sosla doldurun Üzerlerine birer yumurta kırın 5-10 dk fırınlayın Çıkınca yine aynı sostan üzerine gezdirin SOSLU YUMURTA Malzeme: 8 yumurta 8 tane küçük yuvarlak ekmek bir miktar sıvıyağ, tuz Sosu için: 1 küçük dana dili 3 domates 2 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Dilin derisini çıkartıp pamuk ipliğiyle rosto gibi sarın Düdüklüde haşlayın Yağı, kibrit çöpü ufaklığında doğranmış dili bir tencereye koyarak 5 dakika kavurun Sonra bunlara kabukları soyulmuş ince doğranmış domatesleri ve tuzu katarak domatesler eriyinceye kadar pişirin Diğer taraftan ekmeklerin üst kısmını oyarak bir tepsiye dizin Ekmeklerin içine hazırladığınız dilli sostan yerleştirin Üzerlerine birer yumurta kırın Ekmeğin üstten kestiğiniz kısmını tekrar üstüne oturtun Üzerlerine yağ sürüp ısısı üstten verilmiş fırına verip pişirin Sıcak olarak servis yapın |
|