Turkish Sebzeli Sushi Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Turkish Sebzeli Sushi TarifiTurkish Sebzeli Sushi Tarifi 500 gr kirik Baldo pirinci (pilavlik sert pirinc haric hepsi olur) Uc defa soguk su ile yikayin suzun 7000 gr soguk su ile tencereye koyun, kaynamaya baslayinca altini kisin 5 dakka icinde suyunu ceker ve pilavin usunde delikler olunca altini kapatin, ustunun kapaginida ortun, 15 dakka dinlensin 2 Tatli kasigi tuz, 3 Yemek kasigi seker, 3 Yemek kasigi beyaz sirkeyi ayri bir yerde karistirip eritin Bu karisimi beklettiginiz pilavin degisik yerlerine dokun ve tahta kasikla pilavi ezmeden yandan ice dogru karistirarak pilava 2-3 dakkada yedirin ISTE JAPON SUSHININ yapiskan pilavinin sirri budur 10 dakka kadar bekletin Bir bardak suya 2 Yemek kasigi beyaz sirke karistirin, bir kaseye koyun Pilav kullanirken once elinizi bu suya batirin pilav elinize yapismaz Arada bir bunu tekrar edin,yoksa cok yapiskan bir hal almistir Simdi bambu halinin ustune(yoksa naylon torba kullanin) Yaki nori yosun yapraginin parlak kismi disari gelecek sekilde koyun Dolu bir avuc pismis pirincten alin bu yapragin ustune altdan iki parmak kalana kadar yayin,biraz bastirarak icine uzunlamasina ben susam serptim, yaptigim, kara lahana salatasindan suyu cikmis sekilde serpin Patlicani parmak gibi kesip hafif kizarttin bunuda ve havucu soyup, parmak gibi ince uzun kesip koyun, birazda fistik serptin Simdi, Hasirdan(veya naylon torbanin altindan esit ve paralel bir sekilde) altindan tutarak yuvarlamaya baslayin,arada birkalin taraf hissedersem elizle orayi SIKIP YAYARAK ESITLIGI SAGLAYARAK duzgun bir rula yapin Yaydigimiz yosun yapraginin son kismina bir parmak mesafede sirkeli sudan surun ve yapissin yuvarlama isini bitirin Bu sekilde istediginiz sebzeyi, lezzetleri icine uzunlamasina rulo yapip baska rulolarla pirincin tamamini bitirin DILIMLENMESI: Islak ve keskin bir bicakla rulonun once ortasindan ikiye bolun Sonra bu iki parcayi yanyana bir araya getirin Gene islatilmis bicakla esit sekilde ikiye veya uce bolun Kapali bir kutuda yanyana siralayip, buzdolabinda 2-3 gun muhafaza edin Buna isterseniz benim kara lahana sosumla veya yapabildiginiz bir sosla, aci olabilir beraber SUSHI leri tabaga dizip seervis yapin Not: Gosterisli lezzetli bir Japon yemegini size gore bir lezzet oldu aynen sushi ozelliginde, dostlariniza buyuk bir surpriz yapacaksiniz |
|