![]() |
Turkish Sebzeli Sushi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turkish Sebzeli Sushi TarifiTurkish Sebzeli Sushi Tarifi 500 gr kirik Baldo pirinci (pilavlik sert pirinc haric hepsi olur) Uc defa soguk su ile yikayin suzun ![]() 7000 gr soguk su ile tencereye koyun, kaynamaya baslayinca altini kisin 5 dakka icinde suyunu ceker ve pilavin usunde delikler olunca altini kapatin, ustunun kapaginida ortun, 15 dakka dinlensin ![]() 2 Tatli kasigi tuz, 3 Yemek kasigi seker, 3 Yemek kasigi beyaz sirkeyi ayri bir yerde karistirip eritin Bu karisimi beklettiginiz pilavin degisik yerlerine dokun ve tahta kasikla pilavi ezmeden yandan ice dogru karistirarak pilava 2-3 dakkada yedirin ![]() ![]() ![]() Arada bir bunu tekrar edin,yoksa cok yapiskan bir hal almistir ![]() Simdi bambu halinin ustune(yoksa naylon torba kullanin) Yaki nori yosun yapraginin parlak kismi disari gelecek sekilde koyun ![]() Dolu bir avuc pismis pirincten alin bu yapragin ustune altdan iki parmak kalana kadar yayin,biraz bastirarak ![]() ![]() ![]() icine uzunlamasina ben susam serptim, yaptigim, kara lahana salatasindan suyu cikmis sekilde serpin ![]() ![]() Simdi, Hasirdan(veya naylon torbanin altindan esit ve paralel bir sekilde) altindan tutarak yuvarlamaya baslayin,arada birkalin taraf hissedersem elizle orayi SIKIP YAYARAK ESITLIGI SAGLAYARAK duzgun bir rula yapin ![]() yuvarlama isini bitirin ![]() ![]() DILIMLENMESI: Islak ve keskin bir bicakla rulonun once ortasindan ikiye bolun ![]() ![]() ![]() Kapali bir kutuda yanyana siralayip, buzdolabinda 2-3 gun muhafaza edin ![]() Buna isterseniz benim kara lahana sosumla veya yapabildiginiz bir sosla, aci olabilir beraber SUSHI leri tabaga dizip seervis yapin ![]() Not: Gosterisli lezzetli bir Japon yemegini size gore bir lezzet oldu ![]() buyuk bir surpriz yapacaksiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|