Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sebzeli, sushi, tarifi, turkish

Turkish Sebzeli Sushi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turkish Sebzeli Sushi Tarifi



Turkish Sebzeli Sushi Tarifi

500 gr kirik Baldo pirinci (pilavlik sert pirinc haric hepsi olur) Uc defa soguk su ile yikayin suzun

7000 gr soguk su ile tencereye koyun, kaynamaya baslayinca altini kisin 5 dakka icinde suyunu ceker ve pilavin usunde delikler olunca altini kapatin, ustunun kapaginida ortun, 15 dakka dinlensin

2 Tatli kasigi tuz, 3 Yemek kasigi seker, 3 Yemek kasigi beyaz sirkeyi ayri bir yerde karistirip eritin

Bu karisimi beklettiginiz pilavin degisik yerlerine dokun ve tahta kasikla pilavi ezmeden yandan ice dogru karistirarak pilava 2-3 dakkada yedirin ISTE JAPON SUSHININ yapiskan pilavinin sirri budur 10 dakka kadar bekletin Bir bardak suya 2 Yemek kasigi beyaz sirke karistirin, bir kaseye koyun Pilav kullanirken once elinizi bu suya batirin pilav elinize yapismaz

Arada bir bunu tekrar edin,yoksa cok yapiskan bir hal almistir

Simdi bambu halinin ustune(yoksa naylon torba kullanin)

Yaki nori yosun yapraginin parlak kismi disari gelecek sekilde koyun

Dolu bir avuc pismis pirincten alin bu yapragin ustune altdan iki parmak kalana kadar yayin,biraz bastirarak

icine uzunlamasina ben susam serptim, yaptigim, kara lahana salatasindan suyu cikmis sekilde serpin Patlicani parmak gibi kesip hafif kizarttin bunuda ve havucu soyup, parmak gibi ince uzun kesip koyun, birazda fistik serptin

Simdi, Hasirdan(veya naylon torbanin altindan esit ve paralel bir sekilde) altindan tutarak yuvarlamaya baslayin,arada birkalin taraf hissedersem elizle orayi SIKIP YAYARAK ESITLIGI SAGLAYARAK duzgun bir rula yapin Yaydigimiz yosun yapraginin son kismina bir parmak mesafede sirkeli sudan surun ve yapissin

yuvarlama isini bitirin Bu sekilde istediginiz sebzeyi, lezzetleri icine uzunlamasina rulo yapip baska rulolarla pirincin tamamini bitirin

DILIMLENMESI:

Islak ve keskin bir bicakla rulonun once ortasindan ikiye bolun Sonra bu iki parcayi yanyana bir araya getirin Gene islatilmis bicakla esit sekilde ikiye veya uce bolun

Kapali bir kutuda yanyana siralayip, buzdolabinda 2-3 gun muhafaza edin

Buna isterseniz benim kara lahana sosumla veya yapabildiginiz bir sosla, aci olabilir beraber SUSHI leri tabaga dizip seervis yapin

Not: Gosterisli lezzetli bir Japon yemegini size gore bir lezzet oldu aynen sushi ozelliginde, dostlariniza

buyuk bir surpriz yapacaksiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.