Yoğurtlu Taze Bakla (Gaziantep) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Taze Bakla (Gaziantep)Yoğurtlu Taze Bakla (Gaziantep) Yarım kg taze bakla Yarım kg yağsız dana kuşbaşı 1 adet kuru soğan 2 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 10 adet taze sarımsak 2 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı safran 1 tatlı kaşığı tuz Et bir tencereye aktarılır, üzerine 3 su bardağı su ve ince kıyılmış soğan eklenir Et yumuşayana kadar haşlanır Üzerine ayıklanmış taze bakla ve tuz eklenir İri doğranmış sarımsaklar da katılır Baklanın rengi değişene kadar pişirilir Diğer tarafta yoğurt ve yumurta iyice çırpılır, kaynayan etli baklanın suyundan eklenerek ılıştırılır Yemeğin üzerine dökülür En son tereyağı eritilir safranla karıştırılır Üzerine gezdirilir |
|