Kuru Üzümlü Labneli Flan Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Üzümlü Labneli Flan Tarifi100 GR KURU ÜZÜM 250 GR LABNE 3 YUMURTA 4 YAPRAK JELATİN 1/2 BARDAK SÜT 2 ÇORBA KAŞIĞI FRUKTOZ Kuru üzümleri bir gece önce üzerlerini örtecek kadar su ilavesiyle şişmeye bırakın Yumurta sarılarını çırpın, bunlara labneyi ve fruktozu ekleyin Yumurta aklarını kar köpüğü gibi çırpın ve bu köpüğü kaşık kaşık ilk ıslatılmış karışımınıza yedirin Sütü ısıtın ve içine önceden ıslatılmış ve sıkılmış jelatinleri katın Bu sütü de ilk karışımınıza ekleyin En son iyice süzülmüş kuru üzümleri katın ve iyice karıştırın Bu harcınızı bir yuvarlak kek kalıbına dökün 220 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin Ilık veya soğuk servis yapın Not: Fruktoz: Bu sıfır kalorili aspartam veya sakarin türü yapay şeker değildir Meyve şekeridir ve şeker hastaları için satılmaktadır Şeker hastaları için yapılan çikolata, marmelad gibi ürünlerde de fruktoz kullanılır Montignac tatlılarda yapay şeker değil fruktoz önermektedir |
|