![]() |
Davetlerde Servis Kuralları Nelerdir ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Davetlerde Servis Kuralları Nelerdir ?Davetlerde Servis kuralları Nelerdir ? Davetliler masada yerlerini alınca hemen su ve ekmek servisi yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() Çok zengin sanatlı ve zevkli tabağa yerleştirilmiş alıcının yemekleri, önce masaya konur bir iki dakika davetlilerin dikkatine sunulur ![]() ![]() Su, kahve, maden suyu sağ elle oturan kişinin sağ tarafından servis edilir ![]() ![]() Genellikle sıcak yemekler sıcak tabaklarda, soğuk yemekler soğuk tabaklarla servis edilir ![]() 7-8 kişiye ait olan büyük servis tabağında yemek dağıtımı davetlilerin sol tarafından servis edilir ![]() Yeniden ikram edilecek ekmek, üzeri temiz peçete örtülü tabakta, ekmek dilimlerine el değmeden çatal veya pensle oturan kişinin sol tarafına konmalıdır ![]() Tatlı servisine geçilmeden önce masanın üzerindeki araçların toplanması, ekmek, kirli çatal, bıçak, tuzluk biberlik kaldırılması gerekir ![]() Masadaki ekmek kırıntıları masa gırgırıyle alınmalı ![]() Dondurma ikramında küçük kuru büskiviler verilmesi unutulmamalıdır ![]() Bazı yemeklerin servisinde parmakların kullanıldığı da icap eder örneğin; (kuşkonmaz) yemeklerin beraberinde parmak yıkama kabının konması icap eder ![]() ![]() Aynı zamanda parmak yıkama kapları meyve servisiyle beraberde getirilir ![]() Servis büfede yapıldığı takdirde her davetliye arzu üzerine istediği içecek ve yiyecek takdim edilir ![]() ![]() ![]() ![]() Özellikle her masaya üzerinde bütün yemeklerden bir miktar bulunan küçük bir tepsi takdim edilir ve davetlilerin tabaklarına arzu ettikleri yiyecekler konur ![]() |
![]() |
![]() |
|