Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
davetlerde, kuralları, nelerdir, servis

Davetlerde Servis Kuralları Nelerdir ?

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Davetlerde Servis Kuralları Nelerdir ?



Davetlerde Servis kuralları Nelerdir ?

Davetliler masada yerlerini alınca hemen su ve ekmek servisi yapılır Oturmalı yemek ziyafetlerinde genellikle İngiliz biçimi servis yapılır Yemek belirli bir möniye göre hazırlanır Davetlilerin porsiyonları ayarlanmıştır
Çok zengin sanatlı ve zevkli tabağa yerleştirilmiş alıcının yemekleri, önce masaya konur bir iki dakika davetlilerin dikkatine sunulur Kaldırılarak küçük servis masası üzerinde (tranşör) tarafından biçimli olarak prosiyonlara ayrılır, tek tabak servis biçimiyle davetlilerin sağ tarafından verilir, örneğin; büyük balıklar, kestaneli hindi, vb
Su, kahve, maden suyu sağ elle oturan kişinin sağ tarafından servis edilir Bu servis biçimi yavaş ceryan eder, kalabalık davetliler için geçerli değildir
Genellikle sıcak yemekler sıcak tabaklarda, soğuk yemekler soğuk tabaklarla servis edilir
7-8 kişiye ait olan büyük servis tabağında yemek dağıtımı davetlilerin sol tarafından servis edilir
Yeniden ikram edilecek ekmek, üzeri temiz peçete örtülü tabakta, ekmek dilimlerine el değmeden çatal veya pensle oturan kişinin sol tarafına konmalıdır
Tatlı servisine geçilmeden önce masanın üzerindeki araçların toplanması, ekmek, kirli çatal, bıçak, tuzluk biberlik kaldırılması gerekir
Masadaki ekmek kırıntıları masa gırgırıyle alınmalı
Dondurma ikramında küçük kuru büskiviler verilmesi unutulmamalıdır
Bazı yemeklerin servisinde parmakların kullanıldığı da icap eder örneğin; (kuşkonmaz) yemeklerin beraberinde parmak yıkama kabının konması icap eder Bu kaba daha önce, ılık su yarıya kadar doldurulur ve içine bir gül yaprağı veya çok ince kesilmiş bir limon dilimi atmaya ihmal etmemeli
Aynı zamanda parmak yıkama kapları meyve servisiyle beraberde getirilir
Servis büfede yapıldığı takdirde her davetliye arzu üzerine istediği içecek ve yiyecek takdim edilir Yemekler her tabağın üzerine dizilir yanına çatal bıçak konur Eğer servis küçük masalarda yapılıyorsa uygulanan servis kuralları oturmalı masa ziyafetlerinin aynıdır Her hizmetli bir sıradan sorumludur
Özellikle her masaya üzerinde bütün yemeklerden bir miktar bulunan küçük bir tepsi takdim edilir ve davetlilerin tabaklarına arzu ettikleri yiyecekler konur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.