Papara Tarifi (Niğde) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Papara Tarifi (Niğde)1,5 kg et suyu 1 adet bayat ekmek 1 iri soğan 4 kaşık tereyağı 3 yumurta sarısı kırmızı biber tuz Lokma lokma doğranmış ekmek dilimlerini bir tepsiye yerleştirin 2 kaşık tereyağı koyduğunuz bir tavada ince kıyılmış soğanı 4 dakika çevirin Sonra et suyuna atıp kaynamaya bırakın Et suyunun 1 bardağını ayırıp, kalanın soğanlar iyice ölünce ekemeklerin üzerine gezdirerek dökün, 3 yumurta sarısını iyice çırparak ayırdığınız et suyuna katın va ekemeklrin üzerine gezdirin En son 2 kaşık kızgın tereyağına katacağınız kırmızı biberi üzerine dökerek sofraya getirin |
|