Pörüşke Tarifi (Karabük) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pörüşke Tarifi (Karabük)1-1,5 kg undan hazırlanmış katı hamur 1 kase çökelik veya kıyma veya yağda pişirilmiş 3-4 yumurta Sarımsaklı Yoğurt Tereyağ Nane Hamur pözü (pazı) haline getirilip ekmek açar gibi ama kalın olarak açılır 3 parmak genişliğinde boydan boya dilimlenir Kesilen malzemeye dokunulmadan tekrar diğer taraftan da boydan boya kesilerek kare şekline gelmesi sağlanır Her kare hamur içine 1 çay kaşığı hazırlanan malzemeden konularak köşeden köşeye muska (üçgen) şeklinde kapatılır ve uçları bastırılarak yapıştırılır Büyükçe bir tencerede kaynayan suyun içine bu malzeme teker teker bırakılır 3-4 taşımlık pişirdikten sonra suyu süzülür İsteğe göre üzerine nane, sarımsaklı yoğurt, kızartılmış tereyağı, gezdirilerek servis yapılır
|
|
|
|