Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karabük, pörüşke, tarifi

Pörüşke Tarifi (Karabük)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pörüşke Tarifi (Karabük)



1-1,5 kg undan hazırlanmış katı hamur

1 kase çökelik veya kıyma veya yağda pişirilmiş 3-4 yumurta

Sarımsaklı Yoğurt

Tereyağ

Nane

Hamur pözü (pazı) haline getirilip ekmek açar gibi ama kalın olarak açılır3 parmak genişliğinde boydan boya dilimlenir Kesilen malzemeye dokunulmadan tekrar diğer taraftan da boydan boya kesilerek kare şekline gelmesi sağlanır Her kare hamur içine 1 çay kaşığı hazırlanan malzemeden konularak köşeden köşeye muska (üçgen) şeklinde kapatılır ve uçları bastırılarak yapıştırılır Büyükçe bir tencerede kaynayan suyun içine bu malzeme teker teker bırakılır 3-4 taşımlık pişirdikten sonra suyu süzülür İsteğe göre üzerine nane, sarımsaklı yoğurt, kızartılmış tereyağı, gezdirilerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.