10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Ziyafetinde Masalara Çiçeklerin Yerleştirilmesi
Yemek Ziyafetinde Masalara Çiçeklerin Yerleştirilmesi
Bazı kentlerde çevrenin çiçeklerinden faydalanmak yerinde olur örneğin; Gül, Ortanca, Yıldız çiçekleri Sardunye, Karanfil, Lâle, Margrit, Bezelye çiçeği, Nergiz, Fulya vb çiçekler Büyük kentlerde ise çiçek pazarları mevcut olduğundan çiçek alınıp masaların süslenmesinde güçlük çekilmez
Masayı fazla kalabalıklaştıran büyük vazolardan ve yüksek çiçeklerden kaçınılmalıdır (Pik-Flor) çiçek tutacı, çiçeklerin sadece saplarını istenilen yönde ve biçimde dik tutar Gümüş, Kristal, Porselen biçimdeki kâselere yerleştirilir içine az miktar su ve üzerini bir kaç yaprakla kapatarak çiçeklere canlı bir biçim verilir Bunların aralarına dekoratif kısa mumlarda yerleştirilebilir Pik - Flor bulunmadığı zaman çiçeklerin dik durmasını kâselere nemli kum yosun veya kepek konur üstlerini yapraklarla örterek çiçekle düzenli bir biçim verilir
|
|
|