![]() |
Parkado Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Parkado TarifiMozaik pasta için: 8 adet kakaolu biskuvi 2 adet portakal 2 yemek kaşığı tuzsuz süzme yoğurt 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı kakao 4 top Carte dOr Classic Kaymaklı dondurma Süslemek için; 2 beyaz 2 bitter kalp çikolata Porkadoyu hazırlamadan önce bardaklar da dahil olmak üzere tüm malzemeler buzdolabında soğutulmuş olması gerek çünkü Porkado biraz akışkan kıvamda olacak, kullandığımız malzemeler onu sulandırmamalı ![]() Öncelikle portakalın birinin filotasını çıkarıp bir kase içinde fazla suyunu emmesi için kasenin kenarına peçete koyup buzdolabına koyuyoruz ![]() ![]() Derince bir kasede süzme yoğurt ve pudra şekerini, portakal suyu ile inceltip buzdolabına koyuyoruz ![]() ![]() Dolapta hazır bekleyen yoğurtlu karışımın içine dört top Carte dOr Kaymaklı dondurma koyup el blenderi ile özleştiriyoruz ![]() ![]() Üzerine kakao serpip, ortasına bir çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu koyuyoruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|