Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çikolatalı, dondurmalı, dışı, güllaç, içi, tarifi, topları

Dışı Çikolatalı İçi Dondurmalı Güllaç Topları Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dışı Çikolatalı İçi Dondurmalı Güllaç Topları Tarifi



Carte dOr Limon-Karadut-Vanilya

2 adet güllaç yaprağı

1,5 su bardağı süt

4 çorba kaşığı şeker

1 çay kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)

200 gr bitter çikolata (%70)

2 çorba kaşığı tarçın

Ön hazırlık olarak başlamadan 1 saat önce dondurucuya 2 adet düz büyük tabak koyun Dondurmanın limon-karadut karışımı olan kısmından, 8 adet küçük erik büyüklüğünde toplar çıkartıp, dondurucuda bekleyen tabaklardan birine koyun Bu tabağı yeniden dondurucunun en soğuk bölmesine koyup mümkünse dondurucuyu olabilecek en soğuk ayarına alın

Süte, şekeri ve vanilya özütünü ekleyerek, çok hafif ısıtın Daha sonra soğuması için buzdolabında 10 dakika bekletin Güllaç yapraklarının her birini 4e bölün 8 adet çeyrek daire şeklinde yaprağımız olmalı 1 adet yaprağın her iki yüzünü süte batırıp bir müddet bekleyin Ancak çok yumuşamasına izin vermeyin ki dondurmaları sarabilecek kıvamda olsun

Dondurucudaki boş tabağı ve dondurmaların olduğu tabağı çıkartın (Eğer dondurucunu mutfak tezgahınıza yakınsa çıkartmayın Her seferinde tek tek alıp sardıktan sonra hemen dondurucuya geri koymak dondurmaların erimesini oldukça engeller)

Süte batırılmış güllaç yaprağını başka bir boş tabağa alıp içine bir adet dondurma topu koyun ve hızlıca sarıp avucunuzda top haline getirin Avucunuzda yuvarlarken üzerine 2-3 kaşık süt dökün ki hem daha kolay yuvarlansın hem de güllaç iyice yumuşasın Yuvarlama işleminden sonra hazır olan topu dondurucuda ki boş tabağa koyun Bütün güllaç toplarını hazırladıktan sonra topları en yüksek ayarda ki dondurucuda 40 dakika bekletin 40 dakika sonra güllaçları dondurucudan çıkarmadan, çikolatanın 150 gr kadarını iyice küçük parçalar halinde kırıp boş bir kâseye koyun ve benmari usulü eritin (çikolataların olduğu kaseden daha büyük bir tencere ya da kase içine kaynamış su koyup çikolata kasesini de o suyun içine batırarak eritin)

Çikolatalar tamamen eridiğinde güllaç toplarını dondurucudan çıkartıp, kaşık yardımıyla çikolata kâsesine daldırıp çıkartın Bu işlemi yine dondurucu yakınındaysanız tek tek, uzaktaysanız 2şer ya da 4erli gruplar halinde yapmanız güllaçların erimesini önleyecektir

Çikolatayla kaplanan güllaç toplarını yine soğuk tabağa koyarak 20 dakika daha dondurucuda bekletin

Kalan 50 gr çikolatayı aynı şekilde eritirken, büyük bir kâseye de 10 parça buz ve bir litreden biraz az olacak kadar soğuk su koyun Eriyen çikolatayı eğer varsa ince uçlu bir pasta pompasına yoksa ucuna küçük bir delik açtığınız buzdolabı poşetine koyun (Deliği kürdan yardımıyla açın Ancak delik kürdanın kalınlığının 2 katı olsun)

Pompayı ya da poşeti sıkıştırarak buzlu su üzerinde zikzak şeklinde çikolata figürleri yapın Kuru bir kaseye koyduğunuz tarçının içine soğuk sudan çıkarttığınız çikolataları atın ve üzerine biraz daha tarçın koyun Eğer güllaç toplarınız dondurucuda 1-2 saatten fazla kaldıysa servis etmeden 5 dakika önce dondurucudan çıkartıp 2ye bölün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.