Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ateşiyle, fıkra, mum, pişen, yemek

Mum Ateşiyle Pişen Yemek Fıkra

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mum Ateşiyle Pişen Yemek Fıkra

Mum Ateşiyle Pişen Yemek (fıkra)

Nasreddin Hoca

Bir gün Nasreddin Hoca ve arkadaşları iddiaya tutuşmuşlar Eğer Hoca karanlık ve soğuk bir gecede, sabaha kadar köy meydanında bekleyebilirse arkadaşları ona güzel bir ziyafet çekecekmiş Şayet bunu beceremezse o, arkadaşlarına ziyafet çekecek Kararlaştırılan gün Hoca meydanın ortasında, sabaha kadar tir, tir titreyerek beklemiş Sonra yanına gelenlere : - Tamam demiş İddiayı kazandım - Ne oldu ne yaptın demişler - Bekledim sabaha kadar demiş - Hayır demişler Sen uzaktaki bir mum ışığı ile ısınmışsın İddiayı kaybettin! Ziyafetimizi hazırla Hoca çaresiz kabul etmiş Ziyafet vakti kocaman bir kazanın altına minicik bir mum koymuş Güya yemek pişirecek - Ne yapıyorsun? demişler Kıs, kıs gülerek cevap vermiş : - Bu mum sıcağıyla size yemek pişireceğim arkadaşlar Uzaktaki bir mum ışığıyla ben nasıl ısındıysam, bu kazandaki yemek de öyle pişecek!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com