Carte D'or Dondurmalı Cheesecake Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Carte D'or Dondurmalı Cheesecake TarifiTaban hamuru için: 135 gr tereyağ 120 gr toz şeker 170 gr un 75 gr toz badem 1,5 çay kaşığı toz zencefil Dondurmalı dolgu için: 500 gr Carte dOr kaymaklı dondurma 200 gr labne peynir 20 gr pudra şekeri 5 top Carte dOr vişneli dondurma 100 gr dondurulmuş vişne Taban Hamuru: Oda sıcaklığındaki tereyağı, şekeri, unu, toz bademi ve toz zencefili bir karıştırma kabına koyun ve iyice karıştırın 20 cm çapındaki çemberin tabanına bastırarak hamuru yayın Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin Fırından çıkarıp 20-25 dakika soğumaya bırakın Dondurmalı dolgu: Carte dOr Kaymaklı Dondurmayı bir karıştırma kabına alın ve 15-20 dakika yumuşaması için bekletin Başka bir kapta labne peyniri ve pudra şekerini çırpın Yumuşayan dondurmaya labneli karışımı ekleyip karıştırın Çemberi streç film ile kaplayın (dondurmalı karışımı çemberden kolay çıkarmak için) Taban hamurunu tekrardan çembere yerleştirin Bir cm kalınlığında dondurmalı karışımdan dökün Carte dOr Vişneli Dondurma toplarını aralıklarla yerleştirin ve kalan kaymaklı dondurma harcını döküp donması için buzluğa kaldırın Donan dondurmalı cheesecakei kalıptan çıkarın ve vişneleri üzerine koyarak servis edin
|
|
|
|