![]() |
Konserve Yaparken Ve Tüketirken Dikkat! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konserve Yaparken Ve Tüketirken Dikkat!Konserve yaparken ve tüketirken dikkat! Uygun sürede ve sıcaklıkta pişirilmeden kapatılan, evde hazırlanmış konserveler konusunda uyarıda bulunan Sağlık Bakanlığı, ölümle sonuçlanabilecek rahatsızlıkları engellemek için şu önerilerde bulunuyor: - Asitliği düşük fasulye, bezelye gibi besinleri konservelerken mutlaka basınçlı tencere kullanın ![]() - Meyveleri ve domates gibi asidi yüksek besinleri ortalama 20 dakika kaynatın ![]() - Isıya dayanıklı cam kavanozlar e paslanmamış kapaklar kullanın ![]() ![]() - Evde yapılan konserveleri tüketmeden önce mutlak kontrol edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|