Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğdaylı, çorbası, ispanak, tarifi, yapılır, yapılışı

Buğdaylı İspanak Çorbası Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğdaylı İspanak Çorbası Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi



Buğdaylı Ispanak Çorbası Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri

Buğdaylı Ispanak Çorbası Tarifi

Malzemeler:

? 1 su bardağı aşurelik buğday

? 300 gram ıspanak

? 1 adet kalçalı tavuk budu

? 2 adet taze sarımsak

? 1 adet kırmızıbiber

? 3 yemek kaşığı zeytinyağı

? 1 çay kaşığı beyaz biber

? 1 çay kaşığı tuz

? 1 dal ince kıyılmış taze biberiye

? ½ çay kaşığı muskat rendesi

TERBİYESİ İÇİN

? 1 yumurta sarısı

? 3 dolu yemek kaşığı yoğurt

? 1 yemek kaşığı un

? Yarım limon suyu

? 2 çorba kaşığı soğuk su

ÜZERİ İÇİN

? 1 çorba kaşığı tereyağı

? 1 çay kaşığı pul biber

? 1 çay kaşığı domates salçası

Yapılışı:

? Aşurelik buğdayı yumuşaması için 1 gece önce 3 su bardağı su ile ıslatın Ertesi gün süzüp iyice yıkayın ve orta büyüklükte bir tencereye alıp üzerini bir karış geçecek kadar su koyun Orta ısılı ateşte arada bir karıştırarak yumuşayana kadar pişirip süzün, ancak suyunu dökmeyin

? Tavuk budunu 5 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın Haşlanan tavuğu suyun içinden alarak iri parçalar halinde didikleyin

? Ispanağı iyice yıkayıp ince ince doğrayın Tencereye zeytinyağı, küp doğranmış kırmızıbiber ve halka doğranmış taze sarımsakları alıp biraz kavurun Didiklenmiş tavuk ve ıspanakları da koyarak biraz soteleyin4 su bardağı tavuksuyu, 1 su bardağı haşlanmış buğday suyu ve buğdayı ekleyip çorbayı orta ateşte yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın

? Terbiye için geniş bir kasede yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu, un ve 2 çorba kaşığı soğuk suyu iyice çırpın Yoğurdun kesilmemesi için kaynayan çorbanın suyundan 1 kepçe alarak terbiyeye ekleyin Karışımı azar azar ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edin Kaynayınca baharatlarını da ekleyip altını kapatın Çorbanın kesilmemesi için altını kapattıktan sonra en son tuzunu ilave edin

? Tereyağını sos tenceresine koyup eritin Kırmızıbiber ve salçayı ekleyip kısık ateşte biraz kavurun Kâselere konan çorbanın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar koyup bekletmeden servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.