Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
osmaniye, tarifi, turşusu

El Turşusu Tarifi ( Osmaniye )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

El Turşusu Tarifi ( Osmaniye )



El Turşusu Tarifi ( Osmaniye )

Malzemesi:
1 adet kabak
5-6 adet patlıcan
5-6 adet yeşil biber
3-4 diş sarımsak
Bir miktar sumak ekşisi
Yeterince tuz

Yapılışı:
Sebzeler yıkandıktan sonra küp, küp doğranır Doğranan bu sebzeler bir miktar su ile 15-20 dakika kadar haşlanır Haşlanan sebzeler süzülerek biraz suya tutulur Bir kabın içine sebzenin miktarına göre su konulur Suyun içine bir miktar sumak ile 3-4 diş dövülmüş sarımsak, tuz ve haşlanmış malzemeler ilave edilirEl turşusu bu işlemlerden 15-20 dakika sonra hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.