Pasta Yapımında Kremanın Önemi Ve Çeşitleri |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Yapımında Kremanın Önemi Ve ÇeşitleriPasta yapımında kremanın önemi ve çeşitleri Pastayı pasta yapan en önemli malzeme kremadır Kremasız pastanın kekten veya pandispanyadan bir farkı kalmaz Pastaların içinde ya da üstünde çeşitli kremalar kullanılır Pasta fırından çıkınca pasta olmaz Bir hamurun pasta olabilmesi için hamurun içinin ve üstünün krema ile kaplanması gerekir Pastanın içine marmelat, jöle ve meyve sosu gibi sosların konulması, pastanın tatlanmasını sağlar Bu soslar pastaya yeteri kadar tat verdiği için, krema pastanın içine değil üstüne sürülür Çok kullanılan krema çeşitleri Kremşanti Evde yapmak mümkün olduğu gibi hazır olarak da satılır Sıvı ve toz halindedir Toz halindeki kremşanti süt ile çırpılır Genel tarifte başka bir şey belirtilmemişse kıvamını tutturmak için bir paket kremşanti, bir bardak sütle çırpılır Pasta kreması Profiterolun içine, pastanın arasına ve üzerine konulur Evde hazırlamak istiyorsanız, malzeme olarak; 250 gr süt 1 çay bardağı toz şeker 1/2 çay bardağı un 1 tatlı kaşığı buğday nişastası 3 yumurta sarısı 1 çay kaşığı vanilya, kullanabilirsiniz Tüm bu malzemeleri tencere koyup, puding yapar gibi pişirebilirsiniz Krema piştikten sonra devamlı olarak karıştırarak soğumasını sağlayıp, öyle pastaya ilave edin Icing Kaplama ( Glace Icing ) Genellikle kurabiyelerin üzerini kaplamak için kullanılır Yapımı oldukça kolaydır Kurabiyenin üzerine ilk döküldüğünde parlak bir görünümü vardır Donmaya başladıkça görüntüsü matlaşır |
|