Çekme Makarna Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çekme Makarna TarifiÇekme makarna Tarifi Malzemeler 2 su bardağı un (esmer un) 1 çay kaşığı tuz Su Üzerine: İzmir tulum peyniri 3 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı Çekme makarna Yapılışı Unu derin bir kaba eleyin İçine tuzu ilave edip, su ekleyerek katı bir hamur elde edin Hamuru 10 dakika dinlendirin Hamuru beş adet bezeye ayırın Her parçayı parmak kalınlığında inceltip, 2 cm boyunda küçük parçalara ayırın Kesilen küçük hamurların üstüne, üç orta parmağınız ile bastırarak, öne doğru çekin İçi boş hamurlar elde edin Hepsi bitince, bir tencerede su kaynatıp, içine tuz atın Makarna gibi haşlayın Makarnanın suyunu süzün (süzdüğünüz suyu sonrasında tarhana çorbasında kullanabilirsiniz) Süzülen makarnayı servis tabağına alın Üzerine rendelenmiş tulum peyniri ekleyin Ayrı bir kapta 3 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın Makarnaya ilave edip, karıştırın Aşçının notu: Çekme makarna Foçalılar’ın geleneksel lezzetidir Özel günlerde, bayramlarda, çocukların özlemle beklediği bir yemektir Çünkü içine bozuk para konulur (kaynatılarak temizlenmiş) Paralar o gün kime çıkarsa, günün şanslısı odur |
|