![]() |
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barbekü Ve İzgara Terbiye SoslarıBarbekü Ve Izgara Terbiye Sosları ![]() Sosis İçin Terbiye Sosu Malzemesi 2 yemek kaşığı portakal marmeladı (veya kayısı marmeladı, hiçbiri yoksa 1 yemek kaşığı bal) 2 yemek kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı çok ince kıyılmış biberiye (veya 1 tatlı kaşığı nane veya 1 tatlı kaşığı kekik) Tarif Yukarıda yazılı tüm malzemeler derin bir karıştırma kabının içine koyulup, çatalla çırpılır ![]() Sosislerin iki başına, bir bıçağın ucuyla artı işaret yapın ki uçları gül gibi açılsın ![]() ![]() Pişirmeden 15-20 dakika önce sosa yatırmanız kafi olacaktır ![]() İster yağsız tavada, ister fırın ızgarada, isterseniz barbeküde kömür ateşinde, çevirerek 4-5 dakika kadar kızartın ![]() Servise sunun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları![]() Hindi Eti İçin Terbiye Sosu Malzemesi 2 adet orta boy limonun suyu ve 1 limon kabuğunun rendesi 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 2 adet sarmısak (dövülmüş) Yarım yemek kaşığı kekik Yarım çay kaşığı tuz, karabiber ve kimyon Tarif Yukarıdaki tüm malzemeler derin ve yayvan bir karıştırma kabına boşaltılıp, karıştırılır ![]() Hindi etleri içine koyularak, her taraflarının bu sosla iyice kaplanması sağlanır ![]() Pişirmeden 25-30 dakika önce bu sosa yatırmanız yeterli olacaktır ![]() İster yağda, ister yağsız tavada, fırın ızgarada veya barbeküde, her bir yüzünü 7şer dakika pişirerek servise sunabilirsiniz ![]() Pişen hindi eti pembe rengini kaybedip, kahverengi sarı rengi dönüşecektir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları![]() Sebze Izgara İçin Terbiye Sosu Malzemesi 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 2 yemek kaşığı elma sirkesi 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz 2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen (yoksa 1 yemek kaşığı toz fesleğen) 4 tatlı kaşığı toz şeker Yarım çay kaşığı tuz ve karabiber Tarif Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini koyup karıştıralım ![]() ![]() Orta ısıdaki ızgaranın üzerine koyup, sık sık fırça ile yine sostan sürerek, sebzeleri çevirelim ![]() Kızarıp, iyice yumuşayan sebzeleri servis tabağına alalım ![]() Üzerine, kalan sos malzemesini gezdirelim veya servise sunalım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları![]() Her Çeşit Tavuk Eti İçin Terbiye Sos- Tarif I Malzemesi 3 yemek kaşığı sıvıyağ 1 adet orta boy soğan (çok ince rendelenmiş veya robotta çekilmiş) 3 yemek kaşığı kayısı reçeli (ezilmemiş olacak) (veya 2 yemek kaşığı bal) 3 yemek kaşığı ketçap (veya 1,5 yemek kaşığı domates salçası) 3 yemek kaşığı soya sosu 1 adet limonun suyu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Eğer arzu ederseniz; 1 çay kaşığı köri baharatı da ilave edebilirsiniz, özellikle tavuğa çok yakışır ![]() Tarif 6 adet orta boy tavuk göğsü veya 6 adet tavuk budu için önerilmiştir ![]() Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini boşaltıp, çatalla iyice çırpalım ![]() Tavuklarımızı sos kabına atıp, her taraflarının sosa iyice bulaşmasını sağlayalım ![]() Orta harlı ateşte ızgara ya da barbeküde her tarafları iyice sararıp, kızarıncaya kadar 12-15 dakika pişirelim ![]() Tavukların pişip pişmediğini anlamak için, çatalın ucunu tavuklara batırın, eğer suyu kanlı gelirse pişmemiş demektir ![]() Üzerine dal şeklinde koyduğunuz dereotları ve tabağın kenarına dizdiğiniz limon dilimleriyle servise sun |
![]() |
![]() |
![]() |
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları![]() Her Çeşit Tavuk Eti İçin Terbiye Sos- Tarif II Malzemesi 3 yemek kaşığı sıvıyağ 3 yemek kaşığı ketçap 3 yemek kaşığı mayonez 3 yemek kaşığı bal 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Tarif Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini boşaltıp, çatalla iyice çırpalım ![]() Tavuklarımızı sos kabına atıp, her taraflarının sosa iyice bulaşmasını sağlayalım ![]() Orta harlı ateşte ızgara ya da barbeküde her tarafları iyice sararıp, kızarıncaya kadar 12-15 dakika pişirelim ![]() Tavukların pişip pişmediğini anlamak için, çatalın ucunu tavuklara batırın, eğer suyu kanlı gelirse pişmemiş demektir ![]() Üzerine dal şeklinde koyduğunuz dereotları ve tabağın kenarına dizdiğiniz limon dilimleriyle servise sunun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları![]() Her Çeşit Tavuk Eti İçin Terbiye Sos-Tarif III Malzemesi 3 yemek kaşığı sıvıyağ 3 yemek kaşığı krema (hazır satılan çiğ süt kreması) 3 yemek kaşığı nar ekşisi Tarif Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini boşaltıp, çatalla iyice çırpalım ![]() Tavuklarımızı sos kabına atıp, her taraflarının sosa iyice bulaşmasını sağlayalım ![]() Orta harlı ateşte ızgara ya da barbeküde her tarafları iyice sararıp, kızarıncaya kadar 12-15 dakika pişirelim ![]() Tavukların pişip pişmediğini anlamak için, çatalın ucunu tavuklara batırın, eğer suyu kanlı gelirse pişmemiş demektir ![]() Üzerine dal şeklinde koyduğunuz dereotları ve tabağın kenarına dizdiğiniz limon dilimleriyle servise sunun |
![]() |
![]() |
![]() |
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları![]() Her Çeşit Tavuk Eti İçin Terbiye Sos-Tarif IV Malzemesi 3 yemek kaşığı sıvıyağ 3 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Tarif Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini boşaltıp, çatalla iyice çırpalım ![]() Tavuklarımızı sos kabına atıp, her taraflarının sosa iyice bulaşmasını sağlayalım ![]() Orta harlı ateşte ızgara ya da barbeküde her tarafları iyice sararıp, kızarıncaya kadar 12-15 dakika pişirelim ![]() Tavukların pişip pişmediğini anlamak için, çatalın ucunu tavuklara batırın, eğer suyu kanlı gelirse pişmemiş demektir ![]() Üzerine dal şeklinde koyduğunuz dereotları ve tabağın kenarına dizdiğiniz limon dilimleriyle servise sunun |
![]() |
![]() |
![]() |
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları![]() Bonfile, Antrekot, Şaşlık İçin Terbiye Sosu Malzemesi 2 adet orta boy soğan (rendelenmiş) 1 yemek kaşığı hardal 5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 yemek kaşığı bal Tuz, karabiber (elinizin ucuyla serpiştirin) Eğer evde varsa; 2 yemek kaşığı worcehtershire sosu ya da barbekü sosu da katabilirsiniz ![]() Tarif Derin ve yayvan bir karıştırma kabına yukarıdaki tüm sos malzemelerini aktarıp, çatalla çırpın ve etlerinizi içine koyup, mümkünse bir gece önceden buzdolabında bekletin ![]() Orta ısıdaki ızgara ya da barbeküye koyunca 7 dakika bir yüzünü, 7 dakika öbür yüzünü kızartıp, servise sunun ![]() Kalın gövdeli etleri pişirirken, ızgara süresi 15-17-20 dakikayı bulabilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları![]() Biftek İçin Özel Bir Terbiye Sosu Malzemesi 3 yemek kaşığı ketçap 3 yemek kaşığı bal 3 yemek kaşığı mayonez 3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı Tarif Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini koyup, çatalla iyice çırpın ![]() Biftekleri bu sosun içine bırakıp, her tarafına bulaşmasını sağlayın ![]() Bir gece buzdolabında bekletip; yağladığınız ızgara veya barbeküde 15-17-20 dakika kadar, çevirerek kızar |
![]() |
![]() |
![]() |
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları![]() T-Bone Steak İçin Terbiye Sosu Malzemesi 2 adet T-Bone steak 2 adet robotta çekilmiş kuru kayısı 2 yemek kaşığı ketçap 1 çay kaşığı tuz Tarif Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini koyup, çatalla iyice çırpın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barbekü Ve İzgara Terbiye Soslarıahanda piknik için idael olduğu nasılda belli bir tarif:) çicekli böcekli :) ezberim ailesi olarakta bizde yapalım piknik Barbekü Ve Izgara yaparız:) |
![]() |
![]() |
![]() |
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barbekü Ve İzgara Terbiye SoslarıvaLLa yapaLım KraLiçem ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|