Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kavruntu, tarifi

Kavruntu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kavruntu Tarifi



1 kg taze fasulye

5-6 adet kuru soğan (orta boy)

7-8 diş iri sarımsak

1 çay bardağı ayçiçek yağı

Tarifin orjinal yapısında fasulye turşusu kullanılıyor Elinde olanlar için belirteyim bir gün önceden suda bekletilerek tuzu çıkartılır Biz şimdi listemize göre anlatalım Fasulyelerimizi çok iyi haşlıyoruz, sızdırıyoruz Tenceremize soğanlarımızı piyaz şeklinde, sarmısağımızı küçük küçük doğruyoruz Sıvı yağ ile kavuruyoruz Fasulyelerimizi iki avucumuzda çok iyi sıkıyoruz ve tencereye ekliyoruz Tuz ve kırmızı pul biber ekleyip kavuruyoruz (5 dk yeterli) Servis yapabilirsiniz Bu arada belirteyim yanına söğüş doğranmış salatalık çok yakışıyor Akşam yemeğinde yeneceği gibi ikindi çayında salata yada zeytinyağlı olarak da yenebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.