Kavruntu Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kavruntu Tarifi1 kg taze fasulye 5-6 adet kuru soğan (orta boy) 7-8 diş iri sarımsak 1 çay bardağı ayçiçek yağı Tarifin orjinal yapısında fasulye turşusu kullanılıyor Elinde olanlar için belirteyim bir gün önceden suda bekletilerek tuzu çıkartılır Biz şimdi listemize göre anlatalım Fasulyelerimizi çok iyi haşlıyoruz, sızdırıyoruz Tenceremize soğanlarımızı piyaz şeklinde, sarmısağımızı küçük küçük doğruyoruz Sıvı yağ ile kavuruyoruz Fasulyelerimizi iki avucumuzda çok iyi sıkıyoruz ve tencereye ekliyoruz Tuz ve kırmızı pul biber ekleyip kavuruyoruz (5 dk yeterli) Servis yapabilirsiniz Bu arada belirteyim yanına söğüş doğranmış salatalık çok yakışıyor Akşam yemeğinde yeneceği gibi ikindi çayında salata yada zeytinyağlı olarak da yenebilir |
|