Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamurunun, tarhana, yapılışı

Tarhana Hamurunun Yapılışı

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarhana Hamurunun Yapılışı



Tarhana Hamurunun Yapılışı

Gerekli Malzemeler:

500 gr kırmızı etli biber

500 gr soğan

750 gr domates

1 demet maydanoz

1 demet dereotu

750 gr süzme yoğurt

Yarım çay bardağı tuz

2 yemek kaşığı kırmızı pul biber

Un



Hazırlanışı:

Biber, soğan ve domatesleri mutfak robotundan geçirin Geniş bir kaba alın Maydanoz ve dereotunu ince kıyın Yoğurt, tuz ve pul biberi ekleyip karıştırın Aldığı kadar unu ilave edip sert bir hamur yoğurun Üzerini bezle kapatıp ılık bir yerde ekşimeye bırakın, iki gün sonra karışım su bırakacak İlk günkü kıvamına gelmesi için un ilave ederek tekrar yoğurun Hamurun ekşimesi yaklaşık 12 gün sürecek Her sabah su bırakıp bırakmadığını kontrol edin Su bırakırsa un ilave ederek yoğurun Su bırakmadığı zaman tarhananız oldu demektedir

Hamuru mümkün olduğu kadar parça parça koparıp kuru ve ılık bir yerde temiz bir bezin üzerine yayın İlk ıslaklığı geçtikten sonra daha küçük parçalara ayırın İki gün sonra mutfak robotundan geçirin ya da elinizle ufalayın Bez torbada güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.