![]() |
Yumurtanın 20 Püf Noktası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yumurtanın 20 Püf NoktasıYumurtanın 20 püf noktası Kahvaltılarımızı, keklerimizi, böreklerimizi ve tatlılarımızı süsleyen bu mucize besinin şimdi tüm püf noktalarını, inceliklerini ve bilinmeyenlerini öğreneceksiniz ![]() ![]() Yumurtanın kalori değeri düşüktür ![]() ![]() Yumurta yüksek ısıda sülfürik asit çıkaran bir besin olduğu için on dakikadan fazla haşlamayın ![]() Katı şekilde haşladığınız yumurtaları bir hafta boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz Yumurtanın çiğ veya pişmiş olduğunu anlamak için yumurtayı kendi etrafında hızlıca döndürün ![]() ![]() Yumurtayı 10 dakikadan fazla kaynattığınızda, yumurtanın sarısı yeşile döner ![]() Buzdolabında bir hafta bekletilmiş yumurta, oda ısısında bir gün bekletilmiş yumurtadan daha tazedir ![]() Taze yumurta kırıldığında yumurta akı ve sarısı yayılmaz ve birbirine karışmaz ![]() ![]() Buzdolabına sakladığınız yumurtaların yanında soğan, peynir gibi kokusu yoğun besinler bulundurmayın ![]() ![]() Akını kullandığımız yumurta sarılarını birkaç gün saklayabilmek için, üstünü örtecek kadar su koyarak buzdolabında saklayın ![]() Katı yumurtayı 10 dakikadan fazla haşlamayın ki demir minerali kaybolmasın ![]() Yumurtalı bulaşıkları ılık suyla yıkayın ![]() Yumurtanın akı ile sarısını elimizde ayırmak her zaman iyi sonuçlar vermeyebilir ![]() ![]() ![]() Yumurtaları karton kaptan çıkarmadan buzdolabında muhafaza ederseniz, yumurtalar 3 hafta taze kalır ![]() ![]() Katı yumurta keserken bir türlü düzgün dilimleyemiyorsanız ve mutlaka parçalanıyorsa size çok kolay bir yöntem; kullanacağınız bıçağı önceden sıcak suya koyup ıslatın ![]() ![]() ![]() Yumurta kırdığınız zaman, kırılan kabuğunun parçaları kabın içine düşebilir ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurta çırpmanın da püf noktaları var ![]() ![]() ![]() ![]() Bir yumurta kırdığınızda sarısını, beyazını bir fincana koyup kaldırırsınız ![]() Buzdolabında sakladığınız yumurtanın bozulmaması için yumurtanın sivri kısmı alta gelecek şekilde buzdolabının yumurtalık kısmına yerleştiriniz ![]() Yumurtaların yıkanarak saklanması doğru değildir ![]() ![]() ![]() Çatlamış yumurtayı saklamanın en iyi yolu, yumurtanın çatlak yerlerine limon suyu sürmektir ![]() |
![]() |
![]() |
|