![]() |
Nürnberg Pudingi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nürnberg Pudingi TarifiNürnberg Pudingi Tarifi 1 tatil kaşığı rafine yağ 6 dilim tost ekmeği (kabukları kesilip, zar biçiminde doğranmış) 250 gr (1 su bardağı) krema 125 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı 175 gr (1 su bardağı) çekilmiş badem 175 gr (3/4 su bardağı) şeker 175 gr sütsüz (bitter) çikolata (1 tatlı kaşığı rafine yağda eritilmiş) 1 çay kaşığı neskafe 6 yumurta 5 su bardaklık bir puding kalıbını 1 tatlı kaşığı rafine yağla yağlayıp bir kenara bırakınız ![]() ![]() Yağı orta boy bir kasede, yumuşak ve köpük köpük olana kadar tahta kaşıkla dövünüz ![]() ![]() Kremada şişirilmiş ekmekleri ve kremayı ekleyip, karışımı pürtüksüz ve kremamsı olana kadar dövünüz ![]() ![]() Hazırladığınız bu pudingi, yağladığınız kalıba dökünüz ![]() ![]() ![]() Büyük bir tencereyi yarı yarıya kaynar suyla doldurup, kalıbı içine oturtunuz ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, kalıbı çıkardıktan sonra alüminyum kağıdı açınız ![]() ![]() Kalıbı ve tabağı birlikte ters yüz edip, hafif bir silkeleyişte pudingi servis tabağına çıkararak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|