![]() |
Tuzlu Çerez Bisküviler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuzlu Çerez BisküvilerTuzlu Çerez Bisküviler 175 g un 1/2 tatlı kaşığı tuz 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu 90 g margarin 90 g çedar peyniri (çok ince rendelenmiş) 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) 1 tatlı kaşığı köri (özel Hint baharat karışımı) 1 diş sarımsak 2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın ![]() ![]() Unu, tuzun yarısını ve kabartma tozunu çukur bir kapta eleyin ![]() ![]() ![]() Hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alıp, yumuşayıncaya kadar birkaç kez yoğurduktan sonra, oklavayla açarak, yaklaşık 45 cm x 30 cm boyutlarında bir dikdörtgen biçimi verin ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsileri fırından alıp, bisküvileri soğumaları için tel ızgara üstüne çıkarın ve bisküvilerin yarısının üstüne curry'yi serpin ![]() ![]() Sarımsağı kalan 1/2 tatlı kaşığı tuzla birlikte küçük bir havana koyup, iyice ezilinceye kadar dövün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|