Susamlı Krakerler Yapılışı |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Susamlı Krakerler YapılışıSusamlı Krakerler YapıLışı 250 g un bir tutam tuz 3/4 tatlı kaşığı kabartma tozu 60 g tuzsuz tereyağı 90 g çedar peyniri (çok ince rendelenmiş) 1 yumurta (çırpılmış) 30 g susam Önce fırınınızı 200 °C'a (6'ya) ısıtın Birkaç fırın tepsisini yağlayın Unu kabartma tozunu ve tuzu geniş bir kâseye eleyip, iyice karıştırın Karışım ufalanmış ekmek içi görünümü alana kadar elinizle ovarak tereyağını yedirin Peyniri ekleyip, karışımın ortasını havuz gibi açın Çukura 5 çorba kaşığı su koyup, metal bir şpatulayla yumuşak bir hamur oluşana kadar karıştırın Hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alıp, yoğurun Hamuru oklavayla çok ince açıp, bir çatalın ucuyla, yer yer delin 3 cm'likdüz ve tırtılsız bisküvi kalıbıyla hamuru yuvarlaklar halinde kesip, elde ettiğiniz yuvarlakları fırın tepsisine yerleştirin Kalan hamur parçalarını yeniden yoğurup, açtıktan sonra, aynı işlemleri bütün hamur bitene kadar tekrarlayın Tepsilerdeki yuvarlakların üstüne çırpılmış yumurtayı sürüp, susamı serpin Tepsileri fırına sürüp, krakerleri altın sarısı bir renk alıncaya kadar (20 - 25 dakika) pişirin Tepsileri fırından alıp, krakerleri dikkatle bir tel ızgaraya çıkararak, bir kenarda soğuttuktan sonra servis yapın |
|