![]() |
Avcı Omleti Tarifi (Fransa) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avcı Omleti Tarifi (Fransa)Avcı Omleti Tarifi (Fransa) 6 yumurta 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 3 arpacık soğanı (ince doğranmış) 60 gr mantar (silinip temizlenerek, dilimlenmiş) 2 çorba kaşığı sirke 1 kahve kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı tuz 2 çorba kaşığı soğuk su Küçük bir tavada 1 çorba kaşığı yağ kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurta, tuz, biber ve suyu orta boy bir kasede, çatalla iyice çırpınız ![]() Büyük boy omlet tavasında, kalan 1 çorba kaşığı yağı orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten indirip, omleti ısıtılmış bir servis tabağına kaydırınız ![]() ![]() Not: Bu klasik Fransız omletini kabak ograten ile servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|