Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kuveyt, mutfağı

Kuveyt Mutfağı

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuveyt Mutfağı



Kuveyt Mutfağı

Kuveyt Mutfağı pirince, ete ve balığa dayalı bir mutfaktır Kuveytliler çok fazla pirinç tüketirler Hemen her sofrada mutlaka pirinç pilavı vardır Pilavı yanında çeşitli soslar ve yine çeşitli etlerle yerler Bu etler kuzu, koyun, tavuk ve güvercin etleridir
Kuveytliler sabah kahvaltısında, ekmek, peynir, zeytin, yumurta ve bazen de kızarmış et yerler ve mutlaka yanında çay içerler
Öğle ve akşam yemeği genellikle birbirine benzer Pirinç her zaman çeşitli şekillerde sofrada bulunur Tuzlu ve tatlı olarak, fırında, ocakta, etle birlikte veya sade pişirilmiş olarak daima masadaki yerini alır
Kuveyt'te çok pirinç tüketilmesinin sebebi, eskiden Kuveytli tüccarların Hintli tüccarlarla değiş tokuş ticareti yapması ve pek çok malzeme karşılığında pirinç almalarıdır Bu pirinç çoğunlukla Basmati pirincidir
Kuveyt'in üç tarafının denizle çevrili olması nedeni ile çok çeşitli ve zengin balık türleri vardır Bu nedenle Kuveytliler çok balık tüketir En çok yenen balıklar "gugurfan, shehen, wahar, beyah, chanad" ve en tanınan Kuveyt balığı "zubaidi"dir Kuveyt'te balık, kömür ateşinde, buharda, kızartma veya fırında hazırlanır
Kuveyt Mutfagı'nda tüm Körfez Ülkeleri Mutfaklarında olduğu gibi Hint Mutfağı etkisi görülür Hindistan vadisindeki medeniyet kalıntıları ile Korfez'deki medeniyet kalıntıları arasındaki benzerlikler Kuveyt Mutfağı'ndaki Hint Mutfağı etkisini açıklayan nedenlerden biri olarak düşünülebilir Hint Mutfağı'nm etkisi nedeni ile Kuveytliler çok baharat kullanır Özellikle kurutulmuş limon yani loomi, kurutulmuş limon tozu, safran, defne, kekik, kakule, karanfil, kişniş, kimyon, hindistan cevizi rendesi, casia, zencefil, karabiber, hint safranı ve tarçın bu mutfağın en çok kullanılan baharatlan arasındadır Kuveytliler baharatları çeşitli şekillerde karıştırarak "Baharat" dedikleri bir karışım yaparlar Bu "Baharat'ı et, tavuk ve balık yemeklerinde kullanırlar Bu çeşitli baharatlarla pişirdikleri yemeklerin yanında Kuveytliler ekmek olarak Khoubiz yerler
Kuveyt Mutfağı'nda tatlı çok önemli bir yer tutar Tatlılarında çok fazla hurma ve gül suyu kullanırlar Kuveyt'in en önemli tatlıları lokma ve bir nevi küçük ve ince tulumba tatlısı olan Beleşim'dir Kuveytliler bu tatlıları yalnızca yemekten sonra değil, çay ve kahveyle de yerler Özellikle konukları gelince bu tatlılar hep masada bulunur
Kuveyt'te kahve kültürü çok gelişmiştir Yalnız içilen kahvenin rengi hemen hemen yeşildir Yeşil kahve çekirdekleri, kakule ve karanfil ile karıştırılarak çekilir ve sonra su ile kaynatılır ve bu kahve için özel olan çaydanlıkla servis yapılır
Kuveyt'te herhangi bir eve gidildiğinde hemen kahve ikram ederler Eğer bu kahve reddedilirse ev sahibi çok alınır Bu nedenle kahveyi en az üç kere kabul edip içmek gerekir Kahvenin içinde eğer bir parça kahve içilmeden bırakılırsa bu artık kahve istenmediğinin işaretidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.