![]() |
Peynirli İspanak Köftesi [Resimli Anlatım] |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli İspanak Köftesi [Resimli Anlatım]Peynirli Ispanak Köftesi [Resimli Anlatım] Malzemeler: Yarım kg ıspanak Beyaz peynir 2 çorba kaşığı margarin 1 kahve fincanı süt 2 çorba kaşığı galeta unu ya da ufalanmış bayat ekmek 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 2 yumurta Ceviz içi Tuz, kırmızı tozbiber Hazırlanışı Ispanaklar ayıklanıp bol suyla yıkansın ![]() ![]() ![]() Geniş bir tavada 1 kaşık margarini eritilip ıspanak eklensin ![]() ![]() ![]() Ekmek içi, kaşar peyniri ve yumurta eklensin, yoğurulsun ![]() ![]() Pişmiş, hafif ılımış ıspanaklar ilave edilsin ![]() ![]() Harç 6 eşit parçaya ayrılsın ve tavaya güzelce yerleştirilsin (Kaşıkla karışım tepsiye kabaca konsun içerisine çay bardağı oturtulsun, kaşık ile harç bardağın dış çepelerine bulansın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beyaz peynir çukurlara sığacak şekilde dilimlensin, ıspanak köftelerinin çukur kısımlarına yerleştirilsin ![]() ![]() 1 kaşık margarin küçük bir tavada eritip peynirli köftelerin üzerine gezdirilsin ![]() ![]() ![]() 180 derece fırında peynirler hafif kararıncaya kadar (15-20 dakika) pişirilsin ![]() ![]() Keyfe keder salata ile servis edilsin (Resimde sumaklı soğan salatası ile servis edilmiştir ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|