Maydanozlu Omlet Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Maydanozlu Omlet TarifiMaydanozlu Omlet Tarifi Malzeme 3 adet yumurta Bir miktar maydanoz Sıvı yağ Tuz Yapılışı: Maydanozları yıkayıp, ince ince kıyın, yumurtayı kırıp, tuzu da ilâve edin ve çırpın Sıvı yağda ters düz edip pişirin MAYDANOZLU OMLET Malzeme: 1 demet maydanoz 1 dereotu 2 çorba kaşığı sıvı yağ 3 yumurta 1 Çay kaşığı dövülmüş sarımsak Yapılışı: Yumurtaları çukur bir kabın içine kırın ve tuz serpin Sonra yumurta çırpıcısı ile iyice çırpın Sonra kıyılmış maydanoz, sarımsağı ve tuzu katın Küçük,bir tavaya yağı koyup kızdırın Malzemenin yarısı dökülür Altı kızarıncaya kadar hiç ellenmeyin Kızardıktan sonra bir spatulayla ters çevirin Öbür tarafı da kızardıktan sonra servis tabağına alın Geri kalanını da aynı şekilde pişirin |
Maydanozlu Omlet Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Maydanozlu Omlet TarifiMaydanozlu Omlet Tarifi Malzemesi: 12 adet yumurta Tuz 4 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı dövülmüş sarımsak 1 çorba kaşığı dereotu Hazırlanışı: Yumurtaları çukur bir kabın içine kırın ve tuz serpin Sonra yumurta çırpıcısı ile iyice çırpın Sonra kıyılmış maydanoz ve dereotunu, sarımsağı ve tuzu katın Yumurtaları ne kadar çok çırparsanız, omletiniz o kodar güzel olacaktır Küçük bir tavanın içinde 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarini eritin Yağ cızırdamaya başlayınca malzemeyi dört eşit parçaya bölün Birinci parçayı yağa atın Sol elinizle tavanın sapını tutarken, sağ elinizde tuttuğunuz kaşık ile yumurtalı karışımı karıştırın Sol elinizle tavayı ara sıra sallayın Karışım tavanın dibine yerleşinceye kadar tavaya sollamaya ve yumurtaları karıştırmaya devam edin Hemen kaşıklo omleti tavanın ön kısmına itin Şimdi sıra omletin ters çevrilmesine gelmiştir Bir spatula ile tavanın ön kısmında bulunan omleti ortaya doğru kıvırın Tavayı geriye çekip, sapını sağ elinizle tutun Sol elinizle soğ elinizde tuttuğunuz tavanın sapına ve tavanın kenar kısmına hızlıca vurun ve omleti ters çevirin Bütün bu işlem çok seri yapılmalıdır Aksi takdirde omletiniz sertleşecek ve yanacaktır Pişen omleti servis tabağına alın Diğer omletleri de aynı şekilde pişirin |
Maydanozlu Omlet Tarifi |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Maydanozlu Omlet Tarifi2 adet yumurta 1 çorba kaşığı yağ (suyu ve ayranı alınmış) 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 bağ maydanoz 1) Yumurtanın sarı ve beyazı birbirine karışacak kadar tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilâve edilerek çırpılır Fazla çırpılmaz 2) Kızgın tavaya suyu ve ayranı alınmış yağ konup hemen yumurta konur Sol elle tavanın sapı tutulur Sağ elle çatalla yumurta karıştırılır 3) Sol elle de tava ileri-geri sallanır Yumurta koyulaşmaya başlayınca tava arkaya eğilir Çatalla sapın önünden omlet arkaya doğru sarılır 4) Tavayı sol elle hafif arkaya kaldırıp tam sapının tavaya yakın kısmına hafif yumruğunuzla bir iki defa vurunuz Arkada kalan yumurta sarılmış kısmın üzerine sarılacaktır 5) Hemen tabağa çevirip servis yapınız |
|