![]() |
Ermenek Yemekleri(İçel) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ermenek Yemekleri(İçel)Ermenek Yemekleri(İçel) Tarhana Başı ![]() GEREKLİ MALZEMELER * Bulgur * Haşlanmış patates * Kavurma(Taze olması tercih edilmelidir) * İnce kıyılmış maydanoz * İnce kıyılmış fesleğen(Reyhan) * Biber ve domates salçası * İsteyen için ince kıyılmış soğan * Kavurma yağsızsa biraz yağ YAPILIŞI * Haşlanmış patatesler soyularak püre haline getirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() +Batırık GEREKLİ MALZEMELER * Kişi başına bir çay bardağı düğürcük * Gayet ince çekilmiş ceviz içi * Bir demet madünüs(maydanoz) * Rendelenmiş eğrim(domates) * Bir baş soğan * Birkaç yeşil biber * Küçük bir demet feslikan(fesleğen) * Taze yeşil salatalık Bunlar içine koymak için gereken malzemelerdir ![]() Ayrıca isteğe bağlı olarak yanında yemek için; * Yeşil ve kırmızı domates * Haşlanmış lahana ve yaprak(bağ yaprağı) * Salatalık * Marul * Yeşil soğan * Tatlı veya acı biber(Ben süs biberini tercih ederim) v ![]() ![]() YAPILIŞI * Bir tepsiye veya küçük leğene düğürcük ve rendelenmiş domates konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|