Ermenek Yemekleri(İçel) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ermenek Yemekleri(İçel)Ermenek Yemekleri(İçel) Tarhana Başı GEREKLİ MALZEMELER * Bulgur * Haşlanmış patates * Kavurma(Taze olması tercih edilmelidir) * İnce kıyılmış maydanoz * İnce kıyılmış fesleğen(Reyhan) * Biber ve domates salçası * İsteyen için ince kıyılmış soğan * Kavurma yağsızsa biraz yağ YAPILIŞI * Haşlanmış patatesler soyularak püre haline getirilir İçine yeter ölçüde 1/1 oranında bulgur ilave edilir Domates ve biber salçaları sıcak suyla sulandırılarak ilave edildikten sonra bulgur şişinceye kadar beklenir Fesleğen,maydanoz,kıyma yağ ve soğanda eklenerek iyice yoğrulur Kıvamlı hale gelince elle şekil verilen tarhanabaşılar teflon tavada yeterince pişirilir ve servis yapılır Afiyet olsun +Batırık GEREKLİ MALZEMELER * Kişi başına bir çay bardağı düğürcük * Gayet ince çekilmiş ceviz içi * Bir demet madünüs(maydanoz) * Rendelenmiş eğrim(domates) * Bir baş soğan * Birkaç yeşil biber * Küçük bir demet feslikan(fesleğen) * Taze yeşil salatalık Bunlar içine koymak için gereken malzemelerdir Ayrıca isteğe bağlı olarak yanında yemek için; * Yeşil ve kırmızı domates * Haşlanmış lahana ve yaprak(bağ yaprağı) * Salatalık * Marul * Yeşil soğan * Tatlı veya acı biber(Ben süs biberini tercih ederim) vs YAPILIŞI * Bir tepsiye veya küçük leğene düğürcük ve rendelenmiş domates konurMaydanoz,soğan,yeşil biber incecik kıyıldıktan sonra üstüne ilave edilirYoğrulmaya başlanırGerekirse bir miktar su ilave edilerek,kıvamlı macun haline gelinceye kadar yoğurmaya devam edilirEn sonunda ince çekilmiş ceviz içi ilave edilerek yoğurma işlemi tamamlanırSulandırmadan önce bir kısmı sıkma yapılarak ikram edilir ve kalite kontrolü yapılırDaha sonra sulandırılarak üstüne ince doğranmış yeşil salatalık,fesleğen ve maydanoz ilave edilir ve servis yapılırAfiyet olsun |
|