Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fransız, hamuru, tarifi, yağlı

Yağlı Fransız Hamuru Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağlı Fransız Hamuru Tarifi



Yağlı Fransız Hamuru Tarifi

350 gr (3 su bardağı) un

1 çay kaşığı tuz

250 gr tereyağı (küçük parçalara bölünmüş)

2 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış)

4-5 çorba kaşığı su

Unu ve tuzu bir mermer tezgaha eleyip ortasını çukur yaparak, yağ ve yumurta sarılarını koyunuz

Parmaklarınızın ucuyla yağ ve yumurta sarılarını zaman zaman sudan koyarak una yediriniz Bütün malzemeyi una yedirene kadar bu işleme devam ediniz Sonra hamuru hafifçe yoğurup top biçimi veriniz

Hamurun üstünü yağlı kâğıtla örtüp 2 saat buzdolabında beklettikten sonra kullanınız

Not: Yağlı Fransız hamuru, daha çok etli tartlarda kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.