Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çeşitleri, kahve, tarifi

Kahve Çeşitleri Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kahve Çeşitleri Tarifi



Kahve Çeşitleri Yapılışı Mazemeleri

Kahve Çeşitleri

Kahve Nasıl Hazırlanır?

Dünyadan Kahve Çeşitleri?

Her Türlü Kahve Tarifi

Il Cafe Correcto



İtalyanlar kahve işinin ehli Ancak onlar için kahve denince akla espresso geliyor "Correcto" espresso'nun bir formu ama "düzeltilmiş" olanı Nasıl mı düzeltiliyor? Çok basit

Alkolsüz herhangi bir içecek bir Avrupalı için kusurludur İçine biraz likör ya da grappa eklersiniz; buyrun size "il cafe correcto"

Cafe Americano



Bizim en çok kullandığımız Türk kahvesi ve hazır kahveler dışında bir de filtre kahveler var Ancak gurme olmadan zor farkedilen bir başka tür ise filtreye benziyor; Americano Yani; sıcak suya eklenmiş bir miktar espresso Espresso'yu sıcak su ile inceltmek şüphesiz kağıt ya da plastik filtrelerle süzülmüş filtre kahveden daha fazla lezzet verir Müdavimleri Americano'yu şekersiz ve sütsüz sever Kahvenin tadına leke sürmek istemezler

Cappuccino



Birçok yoruma maruz kalmış cappuccino aslında kesin kurallarla hazırlanması gereken bir kahve türü Formül şöyle;

25 cc espresso

25 cc sıcak süt

25 cc süt köpüğü

Tüm bunlar en fazla 70 derecede olmalı yoksa köpük söner kahvenin tadı zarar görür

Macchiato Cappuccino vb bunlar ne demek? Nasıl ayrılır birbirinden? En önemlisi hangi kahve nasıl yapılır iyi kahve nasıl tanınır?

Mükemmel kahve için; fincan başına 65 gram kahve 90 derece sıcaklıkta 25 saniye demlenir Güçlü ve dengeli bir içimi olan kahve gurmelerce iyi kabul edilir İyi kahve kokusu ile de kendini belli eder

Kahveniz eğer "sottoestratto" olduysa yani; aromasını az aldıysa; küpüğü bej ve ince olur Kahve taneleri içinde erimemiştir

Instant Coffee



Yani bildiğimiz "nescafe" (marka olarak değil çeşit olarak)

Çabuk kahve yapılışı esnasında kurutulup dondurulmuş kahve çekirdekleri toz haline getirilir Bu esnada kahve büyük ölçüde tadını ve lezzetini kaybeder içerdiği yağlı esans buharlaşır Ancak yine de çabuk kahveler sabahları hayat kurtarır

Il Cafe Mocha



Üçte bir oranında espresso'ya üçte iki oranında süt ekleyin işte size bir "cafe latte" Biraz da çikolata tozu artık o bir "cafe mocha" Sütlü ya da bitter çikolata tozları mümkün olduğu gibi; süt eklemeden beyaz çikolata tozu da koyabilirsiniz O zaman bir bardak "white cafe latte" olmuş olur

Con Panna



Kremalı kahve üzerine pek de sağlam olmayan ancak lezzetine doyulamayacak yüksek bir bina oturtulmuş espressodur Kremadan oluşan bu yapı süt köpüğünden farklıdır Ne kadar az yağlı olursa kahveye ulaştığınızda o kadar fazla koku ve lezzet alırsınız

Türk kahvesi



Pişirilerek yapılan bir başka kahve de Türk kahvesi Milli gururlarımızdan biri Yunanlılarla tartışma sebeplerinden bir başkası

İyi türk kahvesi soğuk suyla pişer çok kaynamadan ocaktan indirilir Çekirdeklerin tazeliği lezzeti %100 etkiler Köpüksüz kahve başarısızdır çünkü; kahve parçacıklarının yağlı özü suya geçmemiş kahve lezzetini almamış demektir

İyi Türk kahvesi kaşıkla alındığında yüksek bir tepecik oluşturur dökülmez kuru değildir Fakat bahsedilen tabii ki rutubet almış bir kahve olamaz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.