![]() |
Soslu Çitari Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soslu Çitari TarifiSoslu Çitari Tarifi 1 tatlı kaşığı yağ 4 adet çitari filetosu (150'şer gramlık) 1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan 1 kahve fincanı Balık Suyu 1 su bardağı Beyaz Sos 1 çay kaşığı anason 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 kahve fincanı sirke 1 çorba kaşığı Sos Hollandez 1 çorba kaşığı vurulmuş krema 1) Küçük, dibi düz bir tencereye yağı koyup, kızdırıp, balıkları ve soğanı ilâve ediniz ![]() ![]() 2) Suyunu dibinde az kalıncaya kadar çektiriniz ![]() ![]() 3) Karıştırarak içerisine Hollandez'i ve vurulmuş kremayı ilâve ediniz karıştırıp balıkların üzerine hemen döküp servis yapınız ![]() Not: Bir Akdeniz balığıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|