Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayva, reçeli, rende, tarifi

Rende Ayva Reçeli Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rende Ayva Reçeli Tarifi



Rende Ayva Reçeli

Malzemesi: 4 adet ayva, 15 kg toz şeker, 5 bardak su, 2 çorba kaşığı limon suyu

Ayvaların kabuklarını soyup kalın rendeden geçirin Bir tencerede kaynamakta olan suya atıp 5 dakika kadar pişirin Sonra toz şekeri ilave edip eritin Şurubu kaynamaya bırakın Orta kuvvetteki ateş üzerinde şurup koyulaşınca, iki çorba kaşığı limon suyunu ilave edin Bir taşım daha kaynatın tencerenin üzerinde köpük birikmişse, delikli kepçe ile temizleyin Sonra reçel tenceresini ateşten alarak, soğumaya bırakın İyice soğuduktan sonra kavanozlara doldurun (Reçelin kırmızı olmasını istiyorsanız, ayvanın çekirdeklerini de tencereye atabilirsiniz)

Alıntı Yaparak Cevapla

Rende Ayva Reçeli Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rende Ayva Reçeli Tarifi



Rendelenmiş Ayva Reçeli Tarifi

1,5 kg ayva
6,5 bardak toz şeker
5 bardak su
2 çorba kaşığı limon

Ayvalarn kabukları soyulup iki parçaya doğrandıktan sonra çekirdek kısımları çıkarılır Kalın bir rendeden geçirilir Bir tencereye su konularak kaynatılır ve rendelenmiş ayvalar tencereye atılarak 5 -6 dakika haşlanır Sonra bu tencereye toz şeker katılır ve bir kaşıkla karıştırılarak şeker eritilir Reçel şurubu koyulaşıncaya kadar kaynatılır Şurup kıvama gelince limon suyu ilâve edilir ve bir taşım daha kaynatılır Sonra tencere ateşten indirilerek reçel soğumaya bırakılır Soğuyunca kavanozlara doldurulur ağızları kapatılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Rende Ayva Reçeli Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rende Ayva Reçeli Tarifi



1,5 kg ayva

6 su bardağı şeker

yarım limon

Ayvaların kabuklarını soyunuz Çekirdeklerini çıkarınız, rendeleyiniz Bir gün böyle bırakınız Sonra sıkarak çıkardığınız suyu bir kaba koyunuz Şurubu, bu suyu da hesap ederek hazırlayınız Kaynayan şuruba sıktığınız rendelenmiş ayvaları atınız Limon sıkınız 10 dakika böylece kaynattıktan sonra hafif ateşe alınız 45 dakika pişiriniz Tekrar harlı ateşe koyunuz Bir taşım kaynatıp indiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.